Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:39:38

В області працюють над програмою підтримки захисників і захисниць та родин загиблих воїнів

21.12.2022   10:40Агенцiя

Зміни до Програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей, а також членів сімей військовослужбовців, які загинули (пропали безвісти) в Афганістані при виконанні інтернаціонального обов’язку, у Чернігівській області на 2019-2023 роки обговорили сьогодні в Чернігівській обласній раді. Участь у заході взяли заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк, перша заступниця голови облради Ніна Лемеш та заступник голови Дмитро Блауш, депутати облради і представники профільних структурних підрозділів ОВА.

Нагадаємо, що згадана Програма, зокрема, передбачає виплату щомісячної допомоги членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України одноразової виплати до певних дат, а також одноразової матеріальної допомоги особам, які опинилися у складній життєвій ситуації, та виплату грошової допомоги на спорудження нагробків на могилах загиблих.

Станом на 1 грудня в області налічується 786 членів сімей загиблих захисників/захисниць та 54 члени сімей загиблих (зниклих безвісти) військовослужбовців в Афганістані. На жаль, через воєнні дії, які продовжуються на території України, родин, які втратили захисників, в області стає все більше. Тому при плануванні бюджету на виконання Програми важко спрогнозувати кількість отримувачів допомоги. Зокрема і через те, що дані про загиблих не є публічними.

Враховуючи все це, а також обмежені можливості обласного бюджету, учасники наради обговорили напрями діяльності та заходи Програми, які можуть бути реалізованими у 2023 році.

    — Триває війна і ми розуміємо, що кількість захисників, які потребують комплексної підтримки, зростає. Багато хто з поранених військовослужбовців прагне якнайшвидше повернутися на фронт і не доліковується стовідсотково. Тож маємо при розробці нової програми захисту (чинна діє останній рік) насамперед зосередитися на наданні комплексної професійної допомоги нашим воїнам, — наголосила Жанна Шерстюк.

Тож при розробці заходів Програми увага буде приділена наданню допомоги з відновлення органів зору (25-30% поранених, які проходили лікування в обласній лікарні саме з травмами голови і, зокрема, очей), із зубопротезування і загалом комплексній, в тому числі й психологічній, реабілітації захисників/захисниць. Відповідні зміни буде враховано при складанні обласного бюджету на 2023 рік.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини