Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:45:36

770 генераторів, 637 біотуалетів та 7000 лавок придбано за кошти міського бюджету для укриттів в багатоповерхівках

20.12.2022   11:01Агенцiя

Ще 3000 лавок та 200 біотуалетів придбано за бюджетні кошти Чернігівської територіальної громади і буде передано старшим будинків з найпростішими укриттями. На засіданні виконавчого комітету 15 грудня було погоджено передачу цього обладання обслуговуючим компаніям — «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», КП «Деснянське» та «Новозаводське». Вони ж розподілять це між багатоповерхівками, згідно заяв від мешканців.

Нагадаємо, що 1 липня цього року виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив Програму удосконалення мережі найпростіших укриттів на 2022-2023 роки, яка передбачає придбання для кожного укриття в багатоповерхівках  генератора, лавок, біотуалетів.

Після прийняття якої очільники управляючих компаній спільно з відділом із питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради провели збори з представниками багатоквартирних будинків. Під час яких було надано чернігівцям всю інфорацію про Програму та як нею скористатися.

Представники будинків мали написати заяву у якій вказати, що саме з переліченого їм потрібно — люди могли, порадившись з мешканцями будинку, як взяти все запропоноване обладнання, так і, наприклад, лише генератор чи лавки.

Після узагальнення отриманої інформації управління ЖКГ виконало закупівлю, потім передало це майно ЖЕКам, а ті розподіляли між заявниками. Саме в останніх зберігаєтьсяя все придбане, аби, в разі потреби, вони могли не гаючи часу розпочати ним користуватися.

На сьогодні процедура залишилися незмінною, аби отримати генератор, лавки чи біотуалет представнику будинку потрібно звернутися із відповідною заявою до управляючої компанії

Наразі вже придбано для найпротісших укриттів в будинках 770 генераторів, 637 біотуалетів та 7000 лавок.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.