Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:22:04

Учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вручили відзнаки Чернігівської міської ради

15.12.2022   11:16Агенцiя

Вчора, 14 грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Чернігівській міській раді відбулася зустріч з активом громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля».

Від імені Чернігівського міського голови та громади міста слова вдячності за героїчний подвиг чорнобильців висловив секретар міської ради Олександр Ломако, а також вручив почесні відзнаки.

— В черговий раз хочеться подякувати за подвиг всім ліквідаторам, всім людям, які врятували планету від ще більшої катастрофи. Хочу побажати міцного здоров’я вам, вашим родинам, вашим колегам, які були тоді разом з вами, а також щоб така трагедія ніколи більше не повторювалась.

У 2022-2023 роках ми найближче з 1986-го до ядерної катастрофи, тому що Запорізька АЕС зараз перебуває в руках окупантів, і що там може статися ніхто не знає. А вона значно більше, ніж Чорнобильська, у десять разів. Постійні ракетні обстріли України і погрози застосування ядерної зброї можуть також призвести до непрогнозованих наслідків.

Історія нас постійно вчить. Але ця війна показує, що людство недостатньо робить висновків. Хотілося б, щоб наш голос був почутий у світі про те, що не треба ризикувати та ходити «по лезу», — говорить Олександр Ломако.
За активну громадську діяльність, особливу мужність, самовідданість і відвагу, проявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджено:

    БАЛЮТУ Анатолія Андрійовича, члена Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля», учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    ЛАММЕРТА Анатолія Дмитровича, члена ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    ЛЕВЧЕНКА Михайла Андрійовича, члена ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.

 
Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

    ГАРАШИНІЙ Антоніні Данилівні, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    ЗУБКУ Миколі Миколайовичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    КУРОЧЦІ Наталії Григорівні, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    МАРКУСУ Василю Яковичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    МОЗГОВОМУ Олексію Миколайовичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    ПІХОТНОМУ Сергію Володимировичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    САПЕЗІ Станіславу Михайловичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    ФЕОФАНОВУ Олександру Володимировичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    ШАПОВАЛЕНКУ Олександру Михайловичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    ШИРОКОМУ Василю Михайловичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.