Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:23:09

Владислав Атрошенко провів зустріч з представниками французької консалтингової компанії та міждисциплінарної агенції. Говорили про майбутнє Чернігова

15.12.2022   11:08Агенцiя

Від написання стратегії розвитку міста до реалізації конкретних проєктів. 14 грудня у Чернігівській міській раді відбулася робоча зустріч Владислава Атрошенка з представниками консалтингової компанії "Beten ingenierie", міждисциплінарної агенції "INterland" та студії "Yakusha Design". Предметом розмови стала зацікавленість гостей майбутнім Чернігова та реалізацією конкретних проєктів, які б могли вплинути на розвиток нашого міста.

    — Ми вирішили, з погодження Міністерства ЖКГ та стійкого розвитку Франції, приїхати, щоб зустрітися,  поспілкуватися та з'ясувати, де ми можемо бути корисними. Ми представляємо дві компанії: перша — франко-українська "Beten ingenierie", яка вже 30 років працює в Україні, і разом зі мною також архітектор-урбаніст Франк Юлліар, який представляє архітектурну студію "INterland", яка спеціалізується на плануванні міст і реконструкції житлових кварталів, — розповів Філіп Оспіталь, директор консалтингової компанії "Beten ingenierie".

Ця зустріч стала можливою завдяки розробленій концепції розвитку Чернігова (робота над цим документом продовжується), над якою почали працювати у місті відразу після закінчення активних бойових дій. Її пише на безоплатних умовах студія "Yakusha Design", залучаючи громадськість, вивчаючи її думку та визначаючи концептуальні напрямки за якими має рухатися Чернігів, аби стати комфортним, сучасним містом.

Наявність такої стратегії важлива для країн Європи, окремих організацій, інвесторів, адже так вони розуміють цінності і  наміри міста, якому хочуть допомогти чи побудувати тут свій бізнес.

    — Ми чітко розуміємо, що майбутні інвестиції можуть прийти у місто тільки тоді, коли буде виписана зрозуміла європейцям концепція розвитку міста, — наголосив під час зустрічі Чернігівський міський голова.

Чернігів сьогодні налагоджує зовнішні зв'язки на рівні муніципалітетів, які, в свою чергу, можуть вже допомогти з промоцією Чернігова серед приватних компаній та інвесторів, готових реалізувати у нас конкретний бізнесовий проєкт. Зокрема, наразі ми завершуємо процедуру офіційної фіксації партнерських стосунків з французьким Реймсом.

Про цей досвід знають і сьогоднішні гості. Вони також зацікавлені у допомозі Чернігову.

Під час спілкування представники приватних компаній представили напрямки за якими вони готові допомагати:

    супровід та організація прийому переміщених осіб;
    проведення інвентаризації матеріальних збитків місту;
    стратегічний та оперативний план відбудови;
    супровід розробки генплану відновлення та відбудови мікрорайонів;
    надання пропозицій щодо повторного використання та переробки будівельних відходів тощо.

Обговорили під час зустрічі і концепцію розвитку Чернігова та реалізація яких би проєктів була спрямована на виконання цього документу. Так, представниця студії "Yakusha Design" таким назвала розчистку та благоустрій річки Стрижень.

    — У нас на сьогодні дуже багато викликів, які технічно більш важливі для майбутнього міста, ніж очищення Стрижня. Проте, я вважаю пропозицію студії "Yakusha Design" дуже слушною. Ми багато років розуміли привабливість цієї ідеї. Ми мали банальну причину чому ми цим не займалися — не вистачало коштів на цей проєкт, —  поділився думками Владислав Атрошенко.

Чернігівський міський голова назвав переваги реалізації цього проєкту, як для екології, так і для економіки міста. Зокрема, очищення Стрижня та низка пов'язаних заходів дала б змогу ліквідувати таке явище як скиди, в тому числі, промислових стоків, у річку та її забрудення.

    — Для його реалізації потрібні осяжні кошти, 10-15 млн євро, — прокоментував вартість цілісного проєкту міський голова. 

Також присутні зацікавилися проєктом будівництва у Чернігові великого медичного центру, який би сприяв розвитку медичного туризму та Палацу спорту. Проєкт останнього, до речі, перед початком великої війни був на фінішній прямій і його планували реалізувати протягом найближчих кількох років.

Після діалогу сторони домовилися проаналізувати отриману інформацію. Представники консалтингової компанії "Beten ingenierie" та міждисциплінарної агенції "INterland" висловили думку, що хотіли б реально взяти участь в реалізації конкретної ідеї, а не зупинитися на початковому етапі перемовин.

Чернігівський міський голова натомість пообіцяв, що якщо такий проєкт буде напрацьований, то  органи місцевого самоврядування сприятимуть у його втіленні на всіх етапах — починаючи від прозорості та швидкості проходження всіх процедурних питань.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини