Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:06:50

Географія міст-побратимів розширюється. Чернігів незабаром підпише ще одну Угоду про партнерство

14.12.2022   10:22Агенцiя

Готується до підписання угода про партнерство з фінським містом Лаппеенранта. Владислав Атрошенко провів перемовини з мером Кіммо Ярви і незабаром Чернігів матиме ще одного офіційного міжнародного партнера.

Спілкувалися очільники міст за допомогою відеозв'язку. Під час розмови було визначено як напрямки майбутньої співпраці, так і подальші кроки для підписання документів про партнерство. Стосовно останнього, то українська і фінська сторони вже у грудні планують провести засідання сесій на яких мери будуть уповноважені своїми депутатами підписати відповідні документи. А на початку наступного року відбудеться офіційне укладання договору.

Майбутніми напрямками співпраці визначені: захист навколишнього середовища, переробка та чистий транспорт; молодь і освіта; культура; спорт; туризм; співпраця органів місцевого самоврядування.

Під час діалогу з Владиславом Атрошенком Кіммо Ярви розповів, що місто, яким він керує, знаходиться на кордоні з росією і він розуміє всі виклики для нашого регіону від сусідтва з країною-агресоркою.

Довідково. Лаппеенранта — місто та муніципалітет у Фінляндії, у губернії Східна Фінляндія, адміністративний, економічний та культурний центр провінції Південна Карелія. Розташований в західній частині історичної провінції Карелія, на південному березі озера Сайма, поблизу російсько-фінського кордону.  Населення міського муніципалітету становить близько 72 000 чол.

Нагадаємо, що органи місцевого самоврядування Чернігова, після завершення активних бойових дій, активно працюють у напрямку розширення міжнародного партнерства саме на рівні муніципалітетів.

Зокрема, вже підписана угода про партнерство з польським Жешувом, а також триває процес офіційного затвердження співпраці з французьким Реймсом та німецьким Аахеном.

Європейські міста-колеги підтримують Чернігів і зацікавлені як у наданні допомоги вже сьогодні, так і співпраці у повоєнному майбутньому.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.