Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:18:09

Повідомлення щодо додаткового добору присяжних Деснянського районного суду м. Чернігова

07.12.2022   10:14Агенцiя

У зв’язку з недостатньою кількістю присяжних Деснянського районного суду м. Чернігова, для розгляду судових справ, у яких передбачена їх участь, проводиться додатковий добір присяжних відповідного суду.

Якщо Ви бажаєте виконувати обов’язки присяжного Деснянського районного суду м. Чернігова, просимо надати до 31 грудня 2022 року до організаційного відділу міської ради (вул. Магістратська,7, каб. №17, тел.774-614) заяву.

Також до заяви необхідно додати: копію паспорта, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, копію трудової книжки, довідку про відсутність судимості, інформацію про відсутність хронічних психічних чи інших захворювань та про відсутність накладення протягом останнього року адміністративного стягнення за вчинення корупційного правопорушення,  2 фотокартки розміром 3x4.

Вимоги статті 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», яким повинні відповідати кандидатури до списку присяжних:

1. Присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, якщо інше не визначено законом.

2. Не включаються до списків присяжних громадяни:

1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного;

3) які мають незняту чи непогашену судимість;

4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя;

5) особи, на яких протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

6) громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;

7) особи, які не володіють державною мовою.

Також звертаємо увагу, про дотримання присяжними вимог фінансового контролю, передбаченого Законом України «Про запобігання корупції», зокрема, необхідності заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої па виконання функцій держави або місцевого самоврядування

 

Чернігівська міська рада

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини