Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:48:23

Зустріч журналістів з прес-офіцерами ЗСУ

01.12.2022   20:38Агенцiя

30 листопада в приміщенні “Медіабази. Чернігів” відбулася зустріч представників чернігівських ЗМІ з прес-офіцерами ЗСУ.

Під час розмови журналісти порушили кілька важливих запитань у покращенні висвітлення інформації збалансовано та своєчасно.

 А саме:
- як правильно вказувати місце військових подій та коли це не шкодить самим військовим;
- хто оперативно може надати інформацію та з ким комунікувати, в разі загострення ситуації;
- акредитація журналістів для висвітлення подій в зоні бойових дій;
-  безпека представників ЗМІ під час виконання редакційних завдань;
- цікаві особи серед військових та історія їхнього героїзму - як правильно подавати інформацію, щоби не нашкодити;
- питання гендерної рівності серед військових, та багато інших.

Начальники служб зв’язків з громадськістю ТРО та ОК “ Північ” поділилися власним досвідом роботи з представниками українських та закордонних ЗМІ, вказали на найпопулярніші помилки медійників, що призводять до негативних наслідків.

Спільно з журналістами, які були присутні на зустрічі, розібрали кілька подібних ситуацій, відповідно до українського законодавства:

“Головний документ, за яким працюємо ми, як прес-офіцери, та радимо добре його вивчити й журналістам - це Наказ Міністерства оборони № 73 від 3.03.2022 року. - розповів начальник служби зв’язків з громадськістю 119 окремої бригади ТРО Сергій Калініченко. - Це документ, що чітко регламентує межі для представників ЗМІ, їхню безпеку та відповідальність. Відповідно до нього, ми надаємо всю інформацію, яка є суспільно важливою для українського народу.” 

Погоджувати та уточнювати інформацію безпосередньо з військовими - до такої спільної думки дійшли усі учасники зустрічі: “ Загалом ми ж виконуємо одне і те ж завдання: наближаємо перемогу, - каже директорка ТРК “Дитинець” Ірина Ломонос. - І комунікація із військовими для нас дуже важлива, особливо в нашій прикордонній області.

Інформувати населення-  наше головне завдання, але важливо це роботи так, аби не нашкодити нашим ЗСУ і не дати ворогу можливості застосувати нові методи у веденні ще й інформаційної війни. Тому ця зустріч особливо для мене була цікавою і змістовною. Я ще раз уточнила правила і норми подачі саме військової інформації, висвітлення не лише подій, а й героїв цих подій, акредитація знімальних груп і їхня безпека під час роботи.”

Під час зустрічі обговорили ще й багато суспільно важливих тем, що допоможе представникам ЗМІ визначити пріоритети в своїй роботі.

Хаб «Медіабаза. Чернігів» й надалі буде влаштовувати необхідні для роботи журналістів зустрічі.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.