Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:19:34

Чернігівщина — одна з 6 областей, де вже організовано суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану

29.11.2022   11:11Агенцiя

Про це та інші актуальні питання запровадження цієї ініціативи на території всієї держави йшлося сьогодні на всеукраїнській онлайн-нараді під головуванням заступника Міністра економіки України Тетяни Бережної. Від Чернігівської області до участі у нараді долучилися заступник начальника ОВА Дмитро Іванов, представники Департаменту економічного розвитку ОВА та Чернігівського обласного центру зайнятості.

    — В області вже організовано суспільно-корисні роботи в 14 громадах та ведуться перемовини із військовим командуванням щодо прийняття відповідних рішень ще у семи, — повідомив Дмитро Іванов і наголосив: — Необхідно прийняти деякі поправки до нормативної бази щодо надання військовим адміністраціям повноважень самостійно приймати рішення про залучення працездатних осіб до таких робіт. Це в свою чергу пришвидшить відбудову та пожвавить економіку регіону та країни в цілому.

На Чернігівщині суспільно корисні роботи проводяться з середини жовтня й у них вже взяли участь 209 безробітних, долучаються до них ще понад 30 осіб. Серед основних видів робіт: зведення захисних споруд, заготівля дров, розчищення від чагарників придорожніх смуг поблизу блокпостів, підстанцій електромереж, плетіння маскувальних сіток та інше.

Наразі спільно з військовим командуванням вже прийняті рішення про організацію суспільно корисних робіт в Прилуцькій, Менській, Бахмацькій, Остерській, Дмитрівській, Козелецькій, Ладанській, Сосницькій, Варвинській, Тупичівській, Ріпкинській, Вертіївській, Крутівській, Талалаївській громадах. Ведуться перемовини щодо організації робіт у Ніжинській, Лосинівській, Киїнській, Березнянській, Холминській, Любецькій, Чернігівській громадах.

Також безробітні залучаються до громадських робіт з власної ініціативи. Таким чином було організовано роботи з розбору завалів у Чернігові та прилеглих територіях спільно з ГО «Іскра добра». У них взяли участь 202 безробітні особи, розібрано понад 100 завалів. Також спільно з ГО «Місто Герой» 7 безробітних брали участь у плетінні маскувальних сіток для потреб ЗСУ. Загалом у поточному році до громадських робіт вже залучено понад тисячу осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.