Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:06:42

Чернігів та Реймс зафіксували партнерство

24.11.2022   09:22Агенцiя

Договір про майбутню співпрацю з Реймсом. Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако наразі перебуває з робочим візитом у Франції, де і було підписано тристоронню угоду між Чернігівом, Великим Реймсом та Реймсом.

    — Поспілкувався з мером міста Арно Робіне, а також президентом Великого Реймса Катрін Вотрен. Також мав нагоду виступити на засіданні в міській раді Реймса, де була підписана угода про співпрацю між нашими містами. Беззаперечно, вони захоплюються українцями та нашим містом, й щиро хочуть підтримати нас у складний час, — говорить про свій візит до Реймса секретар міськради.

Олександр Ломако партнерство Чернігова з цим містом називає стратегічною співпрацею.

    — Нас цікавить досвід Реймса в поводженні з відходами та переробкою сміття, очистка води, розвиток громадського транспорту, співпраця в сфері культури. Але, в першу чергу — це дружба між нашими містами на багато поколінь вперед. Адже між нами багато спільного. Обидва міста близькі від столиці та знають переваги та недоліки цього факту.

    Реймс дуже сильно постраждав під час Першої світової та має досвід не просто відновлення, а переосмислення міста, над чим зараз працює Чернігів. Обидва міста з надзвичайною історичною спадщиною та працюють над розвитком туризму (зі спільною проблемою лишити гостей на ніч в місті). А головне, ми вміємо однаково відважно боротися за свободу, пристрасно кохати та віддано дружити!

Зазначимо, що співпраця між Черніговом та Реймсом, її налагодження та подальший розвиток, стала можливою завдяки допомозі Програмі "U-LEAD з Європою".

Реймс — місто у Франції з населенням понад  180 тисяч осіб. Відоме, як столиця шампанських вин, там розташовані найбільші його виробники. Також у місті знаходиться великий авіабудівельний завод, що випускає літаки загального призначення.

Це друге велике європейське місто з яким Чернігів укладає партнерство під час широкомасштабної війни. Раніше офіційно закріпили домовленості про співпрацю з польським Жешувом.

Також зараз триває робота з підписання аналогічного договору з німецьким Аахеном.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини