Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:51:16

Цифровізація громад Чернігівщини буде прискорюватися

22.11.2022   19:05Агенцiя

Про це йшлося на сьогоднішній зустрічі першого заступника начальника Чернігівської ОВА Костянтина Мегема з представниками Фонду Східна Європа.

До участі у зустрічі також долучилися представники профільних структурних підрозділів ОВА.

Костянтин Мегем відзначив пріоритетність для регіону питань цифровізації та цифрового розвитку. Зокрема, підкреслив той факт, що питання цифрової трансформації включене до Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року. За його словами, наразі актуальними для області також є питання інформаційної безпеки та кіберзахисту, розвитку інфраструктури мережі Інтернет задля забезпечення рівного доступу громадян для мережі.

Чернігівська ОВА зацікавлена у налагодженні співробітництва в напрямку цифровізації в рамках Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», - наголосив Костянтин Мегем.

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях відзначив вже налагоджений процес співпраці Фонду із низкою центральних органів влади та великою кількістю програм міжнародної технічної допомоги. Прикладами успішної співпраці з Міністерством цифрової трансформації України у рамках Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) стали проєкти: Дія. Цифрова держава;  Платформа е-DEM, Дія.Цифрова освіта; Платформа СВОЇ; єМалятко; Послуги для ФОП на порталі Дія; COVID-сертифікат у Дії; Електронні лікарняні тощо.

Також він розповів про запланований процес розширення діяльності Фонду на території Чернігівської області та навів приклади вже успішної реалізації двох його програм в регіоні: програми з облаштування укриттів та програми гуманітарного розмінування.

Координатор з цифрової трансформації регіонів швейцарсько-української Програми EGAP Сергій Гунько ознайомив з практичними сторонами реалізації цифрових проєктів на різних рівнях, зокрема територіальних громад. За його словами, Програма впроваджує цифрові проєкти на національному, регіональному та локальному рівнях з 2015 року та надає цільову підтримку 40 пілотним громадам у 5 цільових регіонах — Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Луганській та Одеській областях. Здійснюються аудит, розробка планів цифровізації та запровадження інструментів, які оптимізують роботу та покращують взаємодію органів місцевого самоврядування з громадянами.

Наразі розглядається можливість розширення переліку цільових областей Програми. В пріоритеті – регіони, які постраждали від окупації внаслідок широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну. У випадку позитивного рішення про включення Чернігівської області до числа цільових регіонів EGAP, співпраця буде відбуватись у формі навчальних програм, експертного супроводу, спільних регіональних проєктів.

Директор Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОВА Олександра Хомик підкреслила важливість залучення до участі у EGAP віддалених громад та тих, що значно постраждали внаслідок російського збройного вторгнення.

У підсумку сторони домовилися про надання з боку ОВА відповідної інформації про всі територіальні громади Чернігівщини задля відбору 4 пілотних громад для участі у EGAP.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини