Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:16:46

Чернігів продовжує розширювати свої міжнародні партнерства і готується підписати дві угоди про співпрацю

22.11.2022   18:58Агенцiя

Чернігів незабаром офіційно закріпить партнерські стосунки з двома великим європейськими містами — німецьким Аахеном та французьким Реймсом.

Сьогодні така співпраця є особливо важливою та ефективною. Міста у такий спосіб не лише засвідчують Чернігову свою підтримку під час війни і  готові співпрацювати за конкретними напрямками, не чекаючи її завершення, а й мають намір зробити свій внесок у наш розвиток у майбутньому. Про це повідомив секретар Чернігівської міської ради на своїй сторінці у Facebook.

— Для нас це не лише про важливість підтримки під час війни та потенційна допомога у відновленні міста. Перш за все, це стратегічні питання розвитку міста та його майбутнього. Адже це можливість переймати досвід та обмінюватися контактами на багато років вперед. 

Більше деталей згодом. Впевнений, що чернігівці позитивно сприймуть такі партнерства, адже це чудові міста з дуже гарними людьми, — прокоментував важливість майбутніх угод секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. 

Аахен — це одне із найстаріших німецьких міст з майже 250 тисячним населенням, розташоване на кордонах трьох країн: Німеччини, Бельгії та Нідерландів. Основні галузі промисловості: кондитерська, машинобудування, автоматизація, лазерна та екологічні технології.

Реймс — місто у Франції з населення понад  180 тисяч осіб. Відоме, як столиця шампанських вин. У Реймсі розташовані найбільші його виробники. Також у місті знаходиться великий авіабудівельний завод, що випускає літаки загального призначення.

Нагадаємо, що сьогодні Чернігів має побратимські відносини з вісьмома містами. Зокрема, цього року ми розірвали партнерську угоду з білоруським Гомелем, натомість підписали з польським Жешувом, де населенням більше 180 тисяч.  

Міста-побратими підтримують Чернігів і допомагають йому відновлюватися після активних бойових дій. Наприклад, німецький Меммінген зібрав та передав нам більше 150 тис доларів, а польський Жешув — два низькопідлогових автобуса

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини