Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:31:26

На Чернігівщині безробітних залучають до праці на Перемогу

22.11.2022   09:47Агенцiя

Сотні метрів виритих у полях траншей – так тут готуються оборонятися від ворога. Копають такі споруди землерийні машини, а рівняють та підчищають вручну.

До суспільно корисних робіт оборонного характеру залучають місцевих безробітних у рамках урядової ініціативи «Армія відновлення» країни. Сергій – один з її бійців. Чоловік з гордість показує результати своєї з товаришами роботи. Каже; працюють злагоджено – один копає, інший викидає землю.

Попри товариську атмосферу та корисну для громади роботу, Сергій сумує за своєю мирною професією. Він родом з Чернігівщини та майже все життя прожив  у Дружківці на Донеччині, працював токарем-розточувальником на машинобудівному заводі, де виготовляли шахтне обладнання. Каже: просився до місцевої тероборони, та не взяли. Тому вже другий місяць допомагає військовим, як може.

На Чернігівщині суспільно корисні роботи стартували в середині жовтня.До участі в них вже залучено близько двухсот безробітних. Їх силами зводяться фортифікаційні та захисні споруди, розчищаються від чагарників придорожні смуги поблизу блокпостів, підстанцій електромереж, приводяться у належний стан укриття для цивільного населення, заготовляються дрова до опалювального сезону для бюджетних установ та військових тощо.

До речі, служба зайнятості до прийняття рішення військового командування про організацію суспільно корисних робіт залучала безробітних до громадських робіт з благоустрою населених пунктів, розбору завалів пошкоджених будинків, плетіння сіток для військових тощо. Загалом з початку року в області у таких роботах взяло участь понад тисячу безробітних.

Пропозиції роботи дивіться на сервісі "Єдиний портал вакансій" https://jobportal.dcz.gov.ua, телеграм каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz

Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини