Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:00:00

На Прилуччині соцпрацівників із 9 громад навчали бути фасилітаторами курсу Самодопомога Плюс

21.11.2022   21:37Агенцiя

19 учасників з 9 громад Прилуцького району (Яблунівської, Варвинської, Ладанської, Ічнянської, Малодівицької, Сухополов’янської, Линовицької, Срібнянської, Прилуцької) опанували програму Самодопомога Плюс та зможуть навчати жителів своїх громад п’яти основним навичкам управління стресом, використовуючи попередньо записані аудіозаписи та ілюстрований посібник.

Про це повідомляють в Чернігівському обласному центрі соціальних служб.

Це відбулося 10 листопада під час виїзної роботи до Прилуки регіональних тренерів Чернігівського обласного центру соціальних служб Оксана Снитко та Юлії Велько. Вони навчали працівників надавачів соціальних послуг бути фасилітаторами курсу Самодопомога Плюс (Self-Help Plus, SH+).

Під час навчання майбутні фасилітатори ознайомились зі змістом та матеріалами курсу SH+, зокрема, з аудіозаписами SH+, посібником SH+ та книгою SH+ («Важливі навички в періоди стресу»), отримали досвід учасника курсу SH+, обговорили інструкції щодо навичок фасилітації SH+ та застосування цих навичок на практиці в рольових іграх, спробували  вести курс в ролі головного фасилітатора. Також учасники семінару разом з тренерами розглянули запитання, які, на думку фасилітаторів, можуть ставити учасники,  обговорили безпосередні ризики, потреби учасників, на які варто звернути особливу увагу, та питання безпеки.

Під час впровадження інтервенції в громадах фасилітатори отримуватимуть постійну супервізію та підтримку, оскільки це забезпечить компетентне ведення груп та допоможе їм продовжувати вчитися, вдосконалювати свої навички, підвищувати свою впевненість та відчувати підтримку в будь-яких складних ситуаціях, що можуть виникнути в групах SH+.

Посібники SH+ та ілюстровані книги «Важливі навички в періоди стресу» Чернігівському обласному центру соціальних служб надали International Medical Corps в Україні. Зазначені посібники і книги отримають фасилітатори з кожної громади після відповідного навчання.

Фото: Чернігівський обласний центр соціальних служб

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини