Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:36:07

Виправдання чи ув’язнення: що чекає на осіб, втягнутих проти волі у пособництво ворогу

21.11.2022   13:21Агенцiя

Звістка про деокупацію українських територій приносить не лише радість, а й шок від нових варварських злочинів, скоєних військовими рф.

Як розповіли у Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції, завдяки свідченням місцевих жителів та іншим зібраним доказам, правоохоронні органи формують точну картину, яка дозволяєвірно кваліфікувати кожне діяння, а також призначати справедливе покарання. Під час здійснення правосуддя окремої уваги потребують громадяни, втягнуті у кримінальну діяльність силоміць. Ця категорія включає осіб, до яких загарбники застосовували фізичний примус –неправомірні дії, що вже самі по собі є кримінально караним діянням. Найчастіше такі вчинки ворога виражаються у заподіянні болю, тілесних ушкоджень, позбавленні волі та загрожують життю й здоров’ю жертви.
Заручники обставин, котрі постраждали від зухвалої поведінки окупантів, за умови відсутності у них реальної можливості утриматися від вчинення злочину, не підлягають кримінальній відповідальності. Ця теза зазначена у статті 40 Кримінального кодексу України й завдяки їй, справжній злочинний умисел не сховається за вчинком, якому передували тортури.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини