Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:58:27

Військовим передали рації, які придбали за гроші, зібрані на аукціоні Суспільне Чернігів

07.11.2022   11:18Агенцiя

П`ять рацій вартістю 101 тисячу гривень команда Суспільне Чернігів та благодійний фонд «Це моє місто» передали захисникам Чернігова.

Рації придбали за кошти, виручені на благодійному аукціоні, де лотом був прапор України з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Три рації переможець аукціону Владислав Москальчук разом зі своїм 6-річним сином Кирилом передав військовому Дмитру Шумському. Саме він 10 жовтня збив зі Стінгера дві російські ракети, які летіли в напрямку Чернігівщини.

Маленький Кирило мріяв про власну систему ППО та просив тата захистити над ним небо. Проте батько не придбав ППО, але своїми грошима зміг підсилити підрозділ, який вже збиває ракети над Чернігівщиною. Кирило цілком задоволений, як використали гроші із сімейного бюджету.



За словами військових, на позиціях їхнього підрозділу майже немає мобільного та внутрішнього зв’язку. Саме тому першочерговою потребою цього підрозділу і були рації.

«Оскільки ми виїжджаємо — нам потрібен зв’язок, а його нема. Раптом щось сталося, треба допомогти чи ще щось. Доводилося залишатися одному чи двом на посту, а інші їхали, щоб доповісти, що сталося», — каже Дмитро Шумський.


Ще дві рації будуть допомагати артелеристам з Чернігова.

«Була консультація з військовими, які технічні характеристики підходять. Три рації віддали Дмитру, його підрозділу, а ще дві рації підуть артилеристам. Хлопці так само з Чернігова, виконують бойові завдання, їм рації так само необхідні», — розповів волонтер БФ «Це моє місто» Олексій Яришкін.
Владислав Москальчук планує і надалі допомагати підрозділу ППО Дмитра Шумського. Наразі військовим дуже необхідний тепловізор.

«У нас не вісім місяців війни, у нас вісім років і вісім місяців війни. Можливо, якби ми у 2014 році всі були більш згуртовані, то цього і не трапилося. У кожного є одна гривня, у когось — 100 тисяч гривень, то всі разом швидше переможемо», 一 переконаний Владислав Москальчук.

«Ми ще раз вдячні всім, хто долучився і допоміг своїми внесками. Разом — ми сила. Давайте завжди і всюди підтримувати наших захисників і захисниць», 一 говорить продюсер
Суспільне Чернігів Артем Шелковий.

Це був вже третій благодійний аукціон команди Суспільне Чернігів. Раніше вдалося продати
прапори Чернігова та області із підписом Президента України, та частину кабіни російського СУ-34. У підсумку команді вдалося передати ЗСУ 271 тисячу 43 гривні.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини