Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:16:02

На Чернігівщині росіяни пробують здійснювати аеророзвідку за допомогою дронів - Генштаб

03.11.2022   19:40Агенцiя

Росія активно насичує щойно мобілізованими солдатами білорусь. Нині відбувається перекидання підрозділів 1-ї танкової армії (2-ї мотострілецької дивізії) з росії разом з технікою та щойно мобілізованими солдатами. Вони розміщуються на основних військових полігонах білорусі, стверджує Генштаб ЗСУ.

Упродовж жовтня переміщено близько 1500 залізничних платформ з озброєнням та військовою технікою, до 200 пасажирських вагонів, понад сотню вантажних вагонів з військовим майном.

Також білорусь продовжує використовуватися як територія для завдання ракетних ударів по Україні. Особливо база Лунінець у Брестській області, де розміщуються іранські безпілотні апарати, а також їхні оператори, інформують у Генштабі ЗСУ. Моніторингова група «Беларускі Гаюн» відреагувала на цю тезу, заявивши, що не може ані підтвердити, ані спростувати дані щодо наявності іранських дронів та інструкторів на території Брестської області. Білоруси стверджують: якщо дрони десь і є, то хіба що у Зоні відчуження

    «Говорячи про розташування та запуски «Шахедів» з аеродрому в Лунінці, то можемо вам надати лише один факт: ми щодня отримуємо інформацію від джерел у тому районі і жоден з них жодного разу не зафіксував навіть звуків схожих на мопед (звук характерний для «Шахедів»). Крім того, в Лунінці в останні місяці йдуть масштабні будівельні роботи, і військової техніки там зараз практично немає», - пише «Гаюн».

У Генштабі 3 листопада проінформували, що напередодні противник завдав нових ударів по цивільних об‘єктах на Київщині, Черкащині та авіаційних ударів із застосуванням дронів-камікадзе по Полтаві. Скрізь ціль - ураження цивільної інфраструктури.

На Чернігівщині та Сумщині противник продовжує обстрілювати прикордоння зі ствольної, реактивної артилерії, мінометів по позиціях наших військ та по об’єктах цивільної інфраструктури в трьох населених пунктах Чернігівської області та 9 - на Сумщині.
Також саме на Півночі противник намагається проводити активну розвідку за допомогою різних типів БПЛА.
    «В Чернігівській, Київській та Харківській областях.  ЗСУ активно протидіють усіма наявними засобами. В тому числі з використанням сучасних засобів РЕБ», - повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу в Military Media Center.
Також він розповів про статистику застосування противником ракетного озброєння та БПЛА.
    — З 27 жовтня противник випустив 68 ракет та застосував 30 БПЛА-камікадзе типу Shahed-136 по об’єктах на території України, – повідомив Олексій Громов.
За даними ГШ ЗСУ, дві третини ракет  та 40% БПЛА (10 з 25) були збиті нашою ППО.
    — Це вкотре підтверджує професіоналізм наших захисників, — підкреслив представник ГШ ЗСУ.
Також в рф мобілізація переведена у прихований режим. Військкомати отримали вказівку продовжувати шукати добровольців, які виявлять бажання укласти контракт на участь у «спеціальній військовій операції».
Здійснюються спроби повернути військових рф, які отримали поранення, або були звільнені.
У росії критично не вистачає офіцерського складу, тож, нині пришвидшується підготовку кадрів у відповідних вишах, випуск перенесений з червня 2023-го на грудень 2022-го.
"Час Чернігівський" писав про наміри білорусі провести мобілізацію: про це може свідчити факт, що військомати замовляють друк десятків тисяч бланків повісток.
 

Час Чернігівський

 

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини