Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:48:45

Поліція, охоронна фірма чи нотаріус: до кого звернутися, щоб зберегти спадкове майно

01.11.2022   15:12Агенцiя

З відкриттям спадщини починається відлік часу, який відведено законодавством для її прийняття – 6 місяців. Щоб зберегти спадкове майно в цілісності до того моменту, як спадкоємці стануть його власниками, можуть вживатись заходи охорони.

Як зазначила Ірина Свистун, очільниця Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, заява про вжиття заходів щодо охорони спадкового майна подаєтьсябезпосередньо нотаріусу або в сільських населених пунктах уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування. Звернутися за такою процедурою можуть наступні особи:
-    спадкоємець;
-    підприємства, установи, організації;
-    громадяни;
-    сам нотаріус/уповноважена особа на підставі рішення суду про оголошення фізичної особи померлою чи за своєю власною ініціативою.

Процес охорони спадщини триває до закінчення строку, встановленого для її прийняття, або набрання законної сили рішенням суду про визнання спадщини відумерлою.
Варто зазначити, що витрати покладаються на спадкоємців відповідно до їхньої частки у спадщині, а у разі визнання спадщини відумерлою - органом місцевого самоврядування, який від імені територіальної громади здійснює право власності щодо спадщини, яку визнано відумерлою.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.