Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:25:48

У Городнянській громаді стартував проєкт з підтримки осіб похилого віку

30.10.2022   15:50Агенцiя

Городнянська територіальна громада – єдина громада в Україні, що має кордон з двома країнами-агресорами одночасно – росією та білоруссю.

Через обстріли та провокації її територія віднесена до зони бойових дій. Все це ускладнює підготовку до зими та створює прямі загрози для населення у забезпеченні життєво необхідними послугами – теплом, електроенергією та водопостачанням. Особливо це стосується людей похилого віку, які становлять третину населення громади. Більшість з них – люди, які знаходяться у Городнянському психоневрологічному інтернаті або під опікою Центру надання соціальних послуг.

Саме на забезпечення їхніх критичних потреб спрямований проєкт «Підтримка осіб похилого віку та з інвалідністю, які потребують стороннього нагляду та проживають на теренах Городнянської громади, в підготовці до зимового періоду». Його реалізує Сіверський інститут регіональних досліджень  за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

«Для громади реалізація цього проєкту є надзвичайно важливою, в першу чергу – для мешканців будинку-інтернату, який знаходиться в 40-кілометровій зоні від кордону. Ці люди потребують постійного догляду, їх неможливо евакуювати. Для нас головне – їх порятунок, забезпечення теплом, харчуванням та належним медичним обслуговуванням за умов ізоляції», - наголошує Городнянський міський голова Андрій Богдан.

Тому в рамках проєкту буде придбане і встановлене необхідне обладнання (генератор, польова кухня, насоси для питної води, газові балони) для автономного забезпечення потреб пацієнтів психоневрологічного інтернату та посилення технічної спроможності Центру надання соціальних послуг щодо підтримки своїх підопічних у зимовий період. Окрім цього, отриманий під час реалізації проєкту досвід буде оформлений у вигляді інфографіки з покроковим алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland.

 Дмитро Казіміров

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини