Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:37:12

Життєдіяльність Прилуччини під час війни: поточний стан справ та планування

27.10.2022   11:51Агенцiя

Готовність до холодів, стан укриттів у закладах освіти й соціального захисту та нагальні питання життєдіяльності громад Прилуцького району у час війни — фокус уваги під час робочого візиту начальника ОВА В’ячеслава Чауса.

В усіх відвіданих закладах — централізоване опалення, окрім другого корпусу гімназії № 1, будівництво якого закінчилося у 2020 році.

Забезпечений кожен із закладів і укриттями, придатними до використання. У гімназії воно облаштоване найкраще (до слова, тут навчається понад 900 учнів). У задовільному стані й інші два, зокрема в навчально-реабілітаційному центрі є спальні та ігрові кімнати, стаціонарні санвузли.

Щоб забезпечити освітній процес на належному рівні, В’ячеслав Чаус передав навчально-реабілітаційному центру 10 ноутбуків, а будинку дитини «Надія» — автомобіль,  який придбали спільно з волонтерами.  Транспорт обладнаний для перевезення дітей на візках.

    «Приємно вражений станом укриттів у навчальних на соціальних закладах. Звісно, працювати ще є над чим. Зокрема не завадили б потужніші генератори та відповідний запас пального для них. Над цим і працюватимемо», — зауважив В’ячеслав Чаус.

Цього ж дня передали 10 велосипедів Малодівицькій громаді. Цей екотранспорт ОВА отримала завдяки співпраці з міжнародними організаціями.

Принагідно начальник ОВА відвідав кілька підприємств району, зокрема ті, що впроваджують сучасні технології безвідходного виробництва.
Діалог область-район-громади – найдієвіший метод швидкого виявлення та розв'язання проблеми. Відтак, саме в такому форматі сьогодні спілкувалися і на Прилуччині.

З головного:

- система оповіщення: спільно шукаємо джерела встановлення сучасної та відпрацьовуємо алгоритм дій оповіщення населення у випадку відсутності будь-яких засобів зв’язку;

- підготовка укриттів, зокрема в лікарні: у медзакладах це має бути обладнане всім необхідним приміщення, де можна робити оперативні втручання та надавати будь-які послуги;

- резерв: запас продуктів тривалого харчування, пального, мобільних пунктів обігріву. Бо війна;

- опалювальний сезон: має бути не лише генератор, а й запас пального та людина, яка може запустити резервне енергопостачання;

- економіка: з району релокувалося потужне підприємство, що вдарило по надходженнях до бюджету. Однак, відсоток суб’єктів господарювання, які постраждали від військової агресії, невеликий. Начальник ОВА закликав підприємців та керівництво громад і району використовувати всі можливості, які пропонують державні та міжнародні програми підтримки.

    "Дякую за ефективну взаємодію. Усі робимо одну справу", — резюмував В'ячеслав Чаус.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.