Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:00:01

На Чернігівщині ввели графіки обмеження споживання електроенергії та обмеження електричної потужності

20.10.2022   13:09Агенцiя

У Чернігівській області ввели графіки обмеження споживання електроенергії та графіки обмеження споживання електричної потужності. Дані обмеження не є віяловими відключеннями.

Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго».

«У зв’язку з виникненням дефіциту електричної енергії в Об’єднаній енергетичній системі України через пошкодження внаслідок російської агресії об’єктів енергетичної інфраструктури ОЕС України, блоків АЕС, ТЕС та ТЕЦ і зниження температури навколишнього середовища НЕК «Укренерго» погоджено з Міністерством енергетики України застосування графіків обмеження споживання електричної енергії (ГОЕ).

У разі неефективності застосування ГОЕ попередити відповідних операторів системи розподілу  та споживачів НЕК «Укренерго», що залучені до ГОЕ, про застосування графіків обмеження споживання електричної потужності (ГОП) у необхідному обсязі» – такого листа від директора з управління Об’єднаної енергетичної системи України АТ «Чернігівобленерго» отримало сьогодні о першій годині ночі.

«Із 7 години 20 жовтня до 22 години 21 жовтня на Чернігівщині введені графіки обмеження споживання електроенергії на величину 0,219 млн кВт*год на добу (це усі п’ять черг, які до них входять)», – пояснив т.в.о. начальника оперативно-диспетчерської служби АТ «Чернігівобленерго» Роман Горкавий.

О 8.54 від чергового диспетчерської служби регіонального диспетчерського центру центрального регіону НЕК «Укренерго» було отримано команду на введення і графіків обмеження електричної потужності першої та другої черги. О 9.18 туди додалися третя і четверта черги, о 9.47 – п’ята черга. Кожна з них – на 3,6 МВт потужності.

В АТ наголошують, що це графіки саме обмеження споживання, а не графіки аварійного відключення чи графіки погодинного відключення! Окрім того, стосуються вони в основному підприємств.

«Диспетчерська Товариства попереджає службу технічного аудиту і вона у свою чергу зв’язується з підприємствами, які входять до потрібної із черг графіків, щоб вони виконали обмеження певного обсягу,» – каже Роман Горкавий.

З його слів до черг ГОЕ і ГОП входять підприємства хімічної та нафтохімічної, металобудівної та металообробної, лісової та деревообробної, будівельної, легкої, харчової та інших промисловостей, а також інші непромислові споживачі.

У НЕК «Укренерго» впевнені – застосування таких прорахованих і контрольованих обмежень споживачів має посприяти збалансуванню роботи енергетичної системи. Однак споживачі мають бути готовими до того, що в майбутньому ситуація може погіршитися, адже із 10 жовтня українська енергосистема зазнала більших втрат, ніж за всі вісім місяців повномасштабної війни з росією. Однак не втрачаймо оптимізму – на нас обов’язково чекає Перемога, а разом із нею і покращення життя у всіх сферах.
 

priluki.city

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини