Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:48:56

Жителі Городнянської та Тупичівської громад Чернігівської області навчалися основам домедичної допомоги

06.10.2022   22:55Агенцiя

Два навчально - практичних заняття з тактичної медицини для громадян провели експерти ГО «Центр Доброчин» спільно з військовослужбовцями ОК "Північ" ЗСУ в с. Тупичеві та м. Городня Чернігівської області 05 жовтня 2022 року.

В умовах воєнного стану варто бути готовим до всього, навіть якщо ви цивільна особа. Вчасне надання першої і долікарської медичної допомоги зберігає життя поранених. Адже основні причини смерті 80 - 90% поранених, це велика втрата крові та больовий шок.

Під час занять учасники дізнались про протоколи MARCH та частково TCCC і вчились діяти згідно наступного алгоритму: усунення критичних кровотеч, перевірка дихальних шляхів, огляд на пневмоторакс, тампонування ран та контроль за пораненим.

Варто запам'ятати найважливіше правило будь-якої допомоги – збереження власного життя! Це означає, що якщо ви не є впевненими у власній безпеці, ви не розпочинаєте надання допомоги.
Під час відпрацювання елементів первинної медичної допомоги всі по черзі відпрацьовували дії при кровотечах, зокрема накладання турнікета, дії при важких травмах грудної клітини та переломах. Також вчилися адаптувати підручні засоби для надання першої допомоги.

Практична сторона заняття допомогла всім учасникам відчути на власному прикладі ті емоції, під час яких людина усвідомлює, що від її дій та відповідальності залежить життя іншої людини.
Як зазначила одна із учасниць: «Чітке розуміння алгоритму дій допоможе мені взяти себе в руки в екстреній ситуації та надати першу допомогу постраждалому».
Чим більше людей будуть мати навички домедичної допомоги, тим більше вдасться врятувати постраждалих, тому гасло наших занять - «Знати і Допомагати!».

Проект "Підвищення стійкості та безпеки звільнених територіальних громад Чернігівської області" реалізується ГО "Центр Доброчин" через регрантингову схему підтримки Форуму громадянського суспільства в регіоні. В рамках цієї регрантиногової схеми ФГС СхП підтримує проекти своїх членів, які сприяють досягненню місії та цілей Форуму.
Гранти доступні для громадських організацій з країн Східного партнерства та ЄС. Ключові сфери підтримки: демократія, права людини, економічна інтеграція, довкілля й енергетика, контакти між людьми, соціальна та трудова політика.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини