Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:55:09

Судитимуть медпрацівників, які вимагали кошти за надання медичної допомоги

05.10.2022   08:04Агенцiя

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно службових осіб одного з медичних закладів Чернігова, які організували злочинну схему заволодіння коштами онкохворих пацієнтів на користь благодійного фонду.

Досудовим розслідуванням встановлено, керівник медичного центру, будучи службовою особою та достовірно знаючи про те, що згідно з чинним законодавством України медична допомога у державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається безоплатно, створив та очолив організовану злочинну групу, до складу якої залучив 5 медичних працівників цього закладу. Спільно з медпрацівниками незаконно вимагав у пацієнтів кошти на користь благодійного фонду. Внаслідок цього онкохворі не мали можливості скористатися своїм правом на безоплатне лікування.

Потерпілими у кримінальному провадженні визнано 36 громадян, які проходили лікування у медичному закладі.

За результатами досудового слідства 6 службовим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 184, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України.

Чернігівською обласною прокуратурою обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: за вчинені злочини особам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернігівська обласна прокуратура

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини