Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:43:03

На Прилуччині поліцейські притягнули до відповідальності продавця магазину за продаж алкоголю неповнолітнім

29.09.2022   11:58Агенцiя

Співробітники ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції склали два адміністративні протоколи на продавця магазину в Талалаївській громаді, який продав алкоголь неповнолітнім.

 Також поліція направила подання до Державної податкової служби України щодо позбавлення торгового закладу ліцензії.  
Днями до Прилуцького районного відділу поліції надійшло повідомлення про те, що до Талалаївської лікарні доставлена непритомна 10-річна дитина з ознаками тяжкого алкогольного отруєння.
Для з’ясування всіх обставин на місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції Талалаївського відділення поліції та співробітники ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції.
Правоохоронці встановили, що компанія неповнолітніх святкувала день народження свого товариша. Під час святкування троє із неповнолітніх гостей вживали слабоалкогольні напої, які придбали у місцевій крамниці. Після цього один 10-річний хлопчик знепритомнів. Діти викликали «швидку», медики госпіталізували хлопця до лікарні.
Наразі загрози життю неповнолітньому немає.
Правоохоронці зафіксували два факти продажу алкоголю неповнолітнім. На продавця магазину поліцейські склали адміністративний протокол за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями й тютюновими виробами).
Також на батьків тих трьох хлопців, що вживали алкоголь, ювенальні поліцейські склали адміністративні протоколи за статтею 184 Кодексу Країни про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).
З батьками та дітьми співробітники ювенальної превенції провели профілактичну роботу.
Крім цього поліцейські направили подання до Державної податкової служби щодо позбавлення магазину ліцензії за продаж алкоголю неповнолітнім, що призвело до тяжких наслідків.
Поліція закликає підприємців дотримуватись чинного законодавства та не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям.
Нагадуємо, що за таке правопорушення передбачений штраф від 6 800 до 13 600 гривень.

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини