Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:29:58

Поліцейський Олексій Дяговець боронив Чернігів від російської навали

20.09.2022   20:14Агенцiя

Під час виконання завдань на старшого лейтенанта поліції не раз чатувала смертельна небезпека. Однак це лише зміцнило його бойовий дух і незламну волю до перемоги.

Олексій Дяговець розповідає, що напередодні війни у шафці в службовому кабінеті тримав напоготові бронежилет і кевларовий шолом. 

Під час активних бойових дій на Чернігівщині поліцейський цілодобово жив на роботі. Олексій згадує, що  події розвивалися настільки стрімко, що було надзвичайно важливо швидко аналізувати обстановку та виокремлювали найважливіше:

«Небезпечних ситуацій і ризикованих задач було безліч. Було багато історій, коли моє життя могло обірватися в лічені хвилини. Наприклад, дивом врятувався від загибелі на порозі адмінбудівлі свого ж підрозділу поліції. Я віз туди двох затриманих жінок, яких надалі мав передати СБУ. До місця призначення лишалося їхати менше ніж хвилину, як поблизу центрального входу в будівлю стався потужний вибух. Внаслідок авіанальоту відділ поліції зазнав руйнувань, а поблизу місця, де я збирався припаркуватися, утворилася вирва від вибуху», – розповідає Олексій.

Нині адмінбудівля управління превентивної діяльності, яке очолює Олексій, абсолютно не придатна для роботи. На місці кабінету керівника – руїна, а про мирне життя нагадують лише розкидані вибуховою хвилею рештки кімнатних рослин, уламки меблів та вцілілий різдвяний віночок, який подарували колеги.

« Під час обстрілів і бомбардувань ми просто виконували свою роботу і не задумувалися про страх. Бійці виконували задачі, які мають виконувати справжні офіцери, захисники своєї Батьківщини. Ми давали відсіч ворогу на околицях міста, аби він не зайшов у Чернігів, потім проводили зачистки територій. Важко і небезпечно було й під час евакуацій мирних чернігівців. Якось із зони активних бойових дій, а саме з-під населеного пункту Кошівка,  довелося терміново вивозити жінку, якій ворожа куля влучила в нирку. На місці неможливо було їй надати необхідну медичну допомогу, тож ми евакуювали жінку і цим врятували їй життя», - згадує Олексій.

В період жорстоких ворожих обстрілів і авіаційних бомбардувань мирних кварталів Чернігова у місті залишалися рідні старшого лейтенанта поліції.

« Дуже переживав за свою сім’ю, адже ми живемо якраз з боку наступу противника. Складно воювати та піклуватися про свою сім’ю одночасно. Тому на початку березня дружина з донечками виїхали з Чернігова з однією валізою в руках»,- розповідає поліцейський.

Після евакуації рідних Олексій випадково побачив в соцмережі оголошення про роздачу цуценят породи хаскі. І хоча раніше поліцейський не планував заводити собаку, взяв собі чотирилапу подружку, яка принесла позитив у його життя : «Ім’я їй обирали разом з побратимами. Зупинилися на варіанті «Фрея» — на честь скандинавської богині. Під час бойових дій вона жила з нами в підвалі, спала в одному спальному мішку зі мною. А пізніше забрав додому. Віддана, блакитноока, хуліганка… ».

Олексій Дяговець  вірить у перемогу над ворогом і разом з побратимами щодня її наближає.

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини