Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:28:54

Захисники Чернігова: "Із Донецька захищати Чернігів"

07.09.2022   09:16Агенцiя

Війна для Владислава почалась у 2014 році, коли він був ще дитиною. Саме у Донецьку він побачив перші кроки "руського миру".

Втім не став чекати доку йому вручать паспорт окупантів і переїхав на вільну частину України.

До Чернігова Влад прибув два роки тому і тут вже вдруге зустрів навалу окупантів.

- Коли я вже вдруге побачив наближення війни, то спочатку було лячно, бо тільки дурні нічого не бояться. Але почув про формування підрозділів тероборони і вирішив - будь за-що стану на захист, та хоч якось вплину на події, що відбуваються. Для мене перші дні війни були дуже активні, кожен день був дуже довгим, а ніч тягнулась мов тиждень, – розповідає Владислав. І продовжує:

- Вже від самого початку я був на позиціях зі зброєю на околицях міста. Ми навіть висувались займати оборону під обстрілами. Окупанти гатили постійно. Одного разу під час чергування я дивом встиг забігти до укриття. Ворог від нас  знаходився досить близько. Розділяла тільки річка. Ми бачили їх, а вони нас, проте наступати вони не могли, тому постійно й досить щільно накривали нас вогнем з мінометів. На той момент задачею для нашого підрозділу було за будь-яку ціну не допустити просування ворога у місто. Яку ми виконали до кінця.

Наразі ситуація спокійніша. Ворога відкинуто.  Почались різні навчання та тренування, які допомагають нам все більше отримати навичок у володінні зброєю.  Ми переможемо, коли повернемо назад усі свої території! Без цього не уявляю Україну. Я впевнений що після нашої перемоги ми все відбудуємо і я повернусь до свого рідного Донецька.

Регіональне управління Сил ТрО “Північ” Збройних Сил України

 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини