Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:51:30

Укрпошта випустила благодійні поштові марки «Пес Патрон»

01.09.2022   13:15Агенцiя

Компанія планує зібрати понад 1 млн євро від продажу поштових марок із легендарним псом-розмінувальником для придбання машини механізованого розмінування на дистанційному управлінні та допомогу притулкам для тварин.

Урочисте спецпогашення пройшло за участі Президента України Володимира Зеленського та першокласників Ірпінської СЗШ I-III ступенів художнього профілю № 1 ім. А. С. Макаренка.

1 вересня у переліку українських поштових марок з'явилися нові – із собакою-винюхувачем вибухівки Патроном. Цей поштовий випуск Укрпошта присвячує героям-рятувальникам, які разом із чотирилапими помічниками проводять розмінування звільнених територій: міст, сіл, полів, лісів, пляжів. Його реалізовано у партнерстві з Державної службою України з надзвичайних ситуацій.

Марковий аркуш містить 8 різних за сюжетом поштових марок із зображенням пса Патрона, який за час війни з росією допоміг рятувальникам виявити десятки вибухових пристроїв на Чернігівщині. Талісман ДСНС так сподобався українцям, що вони віддали йому друге місце в народному голосуванні на тему нового випуску марок.

«Українські поштові марки вже не раз із початку війни допомагали збирати кошти на допомогу ЗСУ. Ми маємо приклади успішних аукціонів, коли за марковий аркуш вдавалося зібрати кілька мільйонів гривень, які йшли на потреби військових. Цього разу ми вирішили зібрати кошти на закупівлю машини, яка убезпечить життя наших рятувальників, бо оператор зможе керувати розмінувальником на безпечній для себе відстані та допоможе швидше розмінувати звільнені ЗСУ території. Завдяки благодійним маркам разом ми зможемо зібрати кошти на такі потрібні нам всім зараз речі. Купуйте марковий аркуш «Пес Патрон», поповнюйте колекцію та допомагайте нашим героям-рятівникам», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Автором поштового випуску став дизайнер-ілюстратор Олександр Нікітюк, учасник конкурсу Укрпошти на кращий дизайн поштової марки «Доброго вечора, ми з України!». Перед автором стояло завдання не лише проілюструвати самого песика, а й привернути увагу суспільства до проблем замінованих територій. Так з’явилися поштові марки із зображенням пса Патрона на полі, яке всупереч небезпеці обробляють українські фермери; у житловому кварталі, куди мають повертатися мешканці після того, як ЗСУ звільнили місто від окупантів; на дитячому майданчику, оскільки статистика свідчить, що найбільше від мін потерпають саме діти.

«Я малюю все життя, будь-де: за шкільною партою у Вараші (Рівненська обл.), у казармі (Полтава та Київ), у студентському гуртожитку (ОДПУ та ОНУ ім. І. І. Мечникова), я малював завжди. Коли почалась війна, зрозумів, що малювання – то є прекрасна терапія, що допомагає відволіктися, направити свою енергію на створення чогось нового. Публікуючи свої воєнні ілюстрації в соцмережах, я відчув сильний відгук від людей, які відчували те ж саме, що і я. Мої роботи активно перепощувались. Навіть орки намагались переробити їх на свій лад, але в них це виходило незграбно. Робота над аркушем марок велась майже місяць, це було цікаве та актуальне завдання. Дуже вдячний Укрпошті, що серед тисяч робіт помітили мої», - говорить Олександр Нікітюк.

Поштовий випуск «Пес Патрон» можна придбати у поштових відділеннях міст і сіл України. Частина марок надійде до сільських відділень прифронтових філій Укрпошти, аби військові мали можливість купити марку в найближчому населеному пункті. Вже традиційно новий поштовий випуск Укрпошти можна буде придбати також й онлайн в офіційних онлайн-магазинах Укрпошти на PromKastaRozetkaeBay та Amazon.

Також до поштового випуску буде випущено мерч: футболки, худі, магніти, значки, рюкзак для взуття, наліпки та горнятко із зображенням пса Патрона. Всю продукцію можна придбати і в онлайн-магазинах, і у поштових відділеннях.

Вартість кожної поштової марки – 31 грн, з яких номінальна вартість - F (23 грн), а сума благодійного збору позначена на кожній марці знаком «+» і складає 8 грн. Кожен українець, придбавши благодійну поштову марку, автоматично стає учасником благодійного збору на придбання машини для розмінування «Armtrac 400», яка може розміновувати до 2400 кв м на годину. Машина механізованого розмінування є найбільшою і найпотужнішою у лінійці виробів, яка може управлятися оператором на безпечній відстані дистанційно на відстані до 800 метрів або здійснюватися з броньованої кабіни. Крім того, кожна придбана марка це – також і допомога притулкам для тварин. Всі зібрані кошти будуть спрямовані через фандрейзингову платформу UNITED24 на закупівлю машини для розмінування «Armtrac 400». Решта коштів буде спрямована притулкам для тварин через  KSE Foundation.

Тираж маркового аркуша із 8 марок, які надруковані на самоклеючому папері, становить 1 млн примірників, тобто загалом випущено 8 млн  марок. За умови представлення в аркуші різних поштових марок, за правилами філателії, марки продаються тільки у форматі аркушу. Також випущено конверти «Перший день»,  художні конверти формату С6 та DL, листівка. 

На продаж марок та конвертів діють обмеження: у відділеннях та онлайн можна придбати не більше 5 маркових аркушів, 5 листівок, 5 художніх конвертів на одне замовлення. Спеціальні набори зі спецпогашенням можна придбати лише на онлайн-майданчиках eBay та Amazon та поштовому маркеті Укрпошти у обсязі не більше двох наборів на одне замовлення.

Погашення штемпелем «Перший день» традиційно відбулося у Києві, спецпогашення - у регіонах України. Штемпелі АР Крим, Севастополя та Херсона працюватимуть у київському головпоштамті, Луганської області – в м. Покровськ, Донецької області.

Як раніше повідомлялося, народне голосування на тему наступної поштової марки, в якому взяло участь півмільйона українців, проводилося у травні. Тоді найбільше голосів українці віддали за тему «Доброго вечора, ми з України!», а друга тема за кількістю голосів стала «Пес Патрон». Загалом Укрпошта випускає вже шосту поштову марку воєнного часу.

Нагадаємо, що для тих, хто хоче мати в своїй колекції поштові випуски Укрпошти, але не має часу можливості відслідковувати анонси щодо введення марок в обіг та вчасно купувати їх у відділеннях чи онлайн до 24.00 1 вересня є можливість придбати філателістичні онлайн-абонементи на 5 місяців. У вартість абонемента, окрім абонплати,  вже включена вартість поштової продукції серпня, а в пакеті «Стандарт+» і вартість ексклюзивного клясера. 

Пресслужба АТ "Укрпошта"

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини