Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:14:38

Упродовж минулої доби рятувальники Чернігівщини ліквідували 4 пожежі у природних екосистемах

31.08.2022   09:29Агенцiя

Упродовж минулої доби підрозділами Головного управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 4 загоряння у природних екологічних системах.

Їх причинами послужило необережне поводження громадян із вогнем. Загальна площа, пройдена вогнем склала понад 5 га відкритих територій. На щастя, жертв та постраждалих немає.

 

Також хотілося б нагадати, що з 04 березня 2021 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки» від 3 лютого 2021 року № 1187-IX, який передбачає підвищення штрафів.

 

Так, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (стаття 175 КУпАП) передбачає покарання від 1700 до 3400 гривень для громадян та від 3400 до 5100 гривень для посадових осіб;

здійснення підприємством господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки (стаття 175-2 КУпАП) – від 1700 до 5100 гривень для суб’єктів підприємницької діяльності.

знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі (стаття 77 КУпАП) – від 1530 до 4590 гривень для громадян і на посадових осіб - від 4590 до 15300 гривень.

за випалювання рослинності або її залишків (стаття 77-1 КУпАП) – від 3060 до 6120 гривень для громадян і на посадових осіб - від 15300 до 21420 гривень.

 

У зв’язку з цим, рятувальники Чернігівщини вкотре звертаються до населення з наполегливим проханням не спалювати сміття й суху рослинність, дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.