Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:38:14

Упродовж минулої доби рятувальники Чернігівщини ліквідували 4 пожежі у природних екосистемах

31.08.2022   09:29Агенцiя

Упродовж минулої доби підрозділами Головного управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 4 загоряння у природних екологічних системах.

Їх причинами послужило необережне поводження громадян із вогнем. Загальна площа, пройдена вогнем склала понад 5 га відкритих територій. На щастя, жертв та постраждалих немає.

 

Також хотілося б нагадати, що з 04 березня 2021 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки» від 3 лютого 2021 року № 1187-IX, який передбачає підвищення штрафів.

 

Так, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (стаття 175 КУпАП) передбачає покарання від 1700 до 3400 гривень для громадян та від 3400 до 5100 гривень для посадових осіб;

здійснення підприємством господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки (стаття 175-2 КУпАП) – від 1700 до 5100 гривень для суб’єктів підприємницької діяльності.

знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі (стаття 77 КУпАП) – від 1530 до 4590 гривень для громадян і на посадових осіб - від 4590 до 15300 гривень.

за випалювання рослинності або її залишків (стаття 77-1 КУпАП) – від 3060 до 6120 гривень для громадян і на посадових осіб - від 15300 до 21420 гривень.

 

У зв’язку з цим, рятувальники Чернігівщини вкотре звертаються до населення з наполегливим проханням не спалювати сміття й суху рослинність, дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.

 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини