Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:51:34

Територію РЛП «Ялівщина» обстежили для проведення зонування

20.08.2022   11:04Агенцiя

Наразі продовжуються роботи щодо розроблення Проєкту організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його території.

Робоча група з функціонування та розвитку комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради минулого тижня розглянула попередню версію згаданого документа. Тоді ж під час засідання вирішено провести виїзну нараду для огляду та визначення меж функціонального зонування парку спільно із проєктантом – приватним акціонерним товариством «Науково-виробничий комплекс «КУРС» – та залученням представників Ботанічного саду імені академіка О.В. Фоміна, ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка та комунального закладу «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської облради.

Оглянувши територію Ялівщини, розробник проєкту навів обґрунтовані аргументи, як можливо виділити зони парку з урахуванням антропогенного навантаження.

Кожен учасник заходу висловив свої пропозиції стосовно зонування, шляхом дискусії дійшли до єдиної думки щодо варіанту зон.

До 25 серпня розробник опрацює надані пропозиції та надасть варіант картосхеми із зонування до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОВА, який, своєю чергою, надішле його всім учасникам заходу.

За повідомленням Департаменту екології та природних
ресурсів Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.