Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:00:17

Юрист з Чернігівщини боронить кордони на Сході країни

17.08.2022   08:59Агенцiя

Сергій родом із Чернігівщини, але все своє свідоме життя прожив у столиці. За освітою - юрист.


- Практикував різне право: комерційне, сімейне; допоміг багатьом людям. Працював на підприємствах різної форми власності, була приватна практика. Вважаю, що моє життя завдяки цьому мало і має сенс, - розповідає чоловік.

До повномасштабного вторгнення у чоловіка було кілька спроб стати до лав захисників України. Уранці 24-го лютого Сергій узяв військовий квиток, паспорт і пішов укотре «випробовувати долю», адже попередні спроби протягом кількох років були невдалими.  

- Бачив в новинах, як ситуація на сході загострюється, окупанти нарощують сили. Після інформації про перші удари по летовищах сказав дружині, як би не сталося - потраплю до війська, - емоційно розповідає чоловік. -  Поставили штамп про взяття на облік. Сказали, якщо готовий, то можна сідати в автобус вже. Зрадів. Вдома не всидів би, коли таке твориться в нашій державі. Я не мав жодних речей з собою. Поїхав додому, аби взяти найнеобхідніше, бо ж думав, що залишуся неподалік Києва. Сталося навпаки, - пригадує чоловік.

За годину захисник повернувся з речами, сів в автобус і вже там від побратимів дізнався, куди відправляється.

- Ми виїхали на Житомирську трасу. Лише тоді наважився  запитати у хлопців про те, куди їдемо. Вони мені так весело кажуть: « у 30-ку. Вони зараз на сході, там, де саме пекло», - ділиться спогадами Сергій.

30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького
#обличчя_захисників #30_омбр #ОК_Північ

Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини