Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:49:50

Гаюн: «У Зябрівці йде підготовка до нового ракетного удару по Україні"

16.08.2022   08:58Агенцiя

Цей білоруський аеродром, де вже другий місяць хазяйнують росіяни - сумно відомий на Чернігівщині. Адже саме звідси 28 липня на наш регіон випустили 25 ракет.

Тож, питання - що нині є на Зябрівці і який, відповідно рівень загрози  - хвилює, мабуть, багатьох чернігівців.

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» завдяки супутниковим знімкам детально проаналізувала зброю, наявну всього у 22 км від чернігівського кордону. Скажемо відверто: там є від чого захвилюватися.

У Зябрівці знаходиться до 14 зенітно-ракетних комплексів С-400 і близько 60 ракет до них.

11 серпня о 00:42 «Беларускі Гаюн» повідомив про те, що в районі аеродрому «Зябрівка» видно спалахи та чути вибухи. Згодом завдяки білорусам та супутниковим знімкам компанії MAXAR з'ясувалося, що тієї ночі вибухнув танк Т-72. Більше того, за інформацією «Гаюна» є не лише постраждалі, а й загиблі.

Завдяки знімкам із космосу команда змогла не лише ідентифікувати місце вибуху, а й скласти актуальний та повний огляд усієї техніки та об'єктів, що знаходяться у Зябрівці на даний момент.

Коротко про найголовніше:

  • На аеродромі знаходяться від 10 до 14 одиниць ЗРК С-400 «Тріумф», 3-ї РЛС «КАСТА-2Е2» та «48Я6 Підліт», 2-а ЗРПК «Панцир».
  • Розташований склад боєприпасів з мінімумом 15-60 ракетами для ЗРК С-300/400
  • Підтверджено, що літаки Іл-76 ВКС рф підвозять ракети для С-400 до аеропорту «Гомель», звідки їх везуть до Зябрівки.


Крім цього, там дислокується велика кількість машин різного військового значення, інженерна техніка, окопи, намети. Також відомо, що на околицях аеродрому знаходяться танки Т-72 та ОТРК «Іскандер», яких не видно на знімках MAXAR.

«Аналіз обстановки на аеродромі доводить, що ймовірність ракетного обстрілу території України не просто зберігається, а схоже, що йде підготовка до масованого ракетного удару по території України найближчими тижнями. Про це говорить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території білорусі по Україні не випустили жодної ракети», - аналізують дослідники.

Час Чернігівський

 


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини