Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:20:21

У Чернігові з 20 серпня стартує проєкт «Єдині», який допоможе перейти в спілкуванні на українську мову

09.08.2022   18:14Агенцiя

Чернігів приєднався до реалізації мовного проєкту «Єдині», головним напрямком якого є підтримка тих, хто має бажання перейти в спілкуванні на українську мову. Стартує він у нашому місті 20 серпня.

Меморандум про співпрацю з ініціаторами цього загальноукраїнського проєкту підписав начальник управління культури та туризму Олександр Шевчук під час його онлайн-презентації у Чернігівському туристичному інформаційному центрі.

— Проєкт «Єдині» ініціювала ГО "Українська громадська гуманітарна платформа". Суть його полягає в тому, що в містах створюються розмовні клуби, які обговорюватимуть загальнонаціональні проблеми.

У нашому місті такий клуб буде відкритий 20 серпня на базі туристичного інформаційного центру, а з вересня запрацює коворкінг у центральній бібліотеці.

Погляд і бачення цього клубу надзвичайно цікаві та практичні, тому що мова йде не про звичайні курси, де вивчаються якісь правила, а про прямий контакт, дієвість та обговорення будь-яких проблем, проєктів, завдяки нашим партнерам із Києва. Це може бути презентація якоїсь книжки чи соціальний проєкт. Але умова дуже проста – розмовляти українською мовою, яка на сьогодні є своєрідною зброєю, — говорить Олександр Шевчук.

Усі бажаючі містяни, а також внутрішньо переміщені особи, можуть долучитися до масштабного мотиваційного проєкту і протягом 28 днів отримати підтримку для комфортного переходу в спілкуванні на українську мову. Для цього потрібно зареєструватися у ґуґл-формі за посиланням тут.

Зустрічі з учасниками матимуть змішаний формат: поєднання онлайн та живих зустрічей. Відбуватимуться вони щосуботи о 15-й годині.

Спікерами будуть викладачі української мови, а також психологи. Протягом навчання учасники отримуватимуть завдання та навчальні матеріали, які допоможуть подолати мовний бар’єр, візьмуть участь у вебінарах та розмовних клубах.

На сьогодні вже 23 українських міста долучилися до цього проєкту, запрацювало 90 розмовних клубів, які охопили більше 700 офлайн-учасників. Загалом же від старту проєкту — більше 23 тисяч учасників

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини