Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:05:35

Триває ремонт Чернігівської центральної районної лікарні

09.08.2022   10:45Агенцiя

У Чернігові триває ремонт центральної районної лікарні, яка постраждала від ракетних та бомбових ударів під час повномасштабного вторгнення російських військ.

 Зокрема, були пошкоджені покрівля двох будівель, більше 170 вікон, двері, обладнання.

    «Простіше сказати, шо було не пошкоджено. Не зруйновані були тільки 2 відділення – дитяче та пологове відділення та частково терапевтичне. Всі інші відділення зазнали того чи іншого руйнування. В першу чергу - покрівля відділень, внаслідок вибухової хвилі та прямого попадання в поліклінічне відділення авіаційної ракети. Також вибуховою хвилею були зруйновані у всіх корпусах вікна, зовнішні та внутрішні двері, внутрішні перегородки, більшість апаратури.  

    Найбільше постраждало інфекційне відділення. Його будуть повністю відновлювати. На жаль, прямим попаданням також зруйнований санітарний автомобіль», — зазначив медичний директор Чернігівської центральної районної лікарні Володимир Чубич.

Ця лікарня знаходиться в переліку об’єктів, які відновлюються першочергово, оскільки є об’єктом соціально критичної інфраструктури. Аби жителі району і надалі отримували медичні послуги, тут за кошти резервного фонду тривають ремонтні роботи.

    «Підрядна організація вже приступила до ремонту з кінця липня. Наразі відбувається заміна покрівлі на головному та інфекційному корпусі. Об’єм робіт значний. Окрім покрівлі ми заміняємо віконні та дверні блоки. Якщо погода не завадить здійснювати роботи на даху, то графік буде дотримано», - зазначив начальник управління капітального будівництва Чернігівської ОВА Ярослав Слєсаренко.

Загальна кошторисна вартість робіт складає близько 15 млн. гривень. За графіком роботи мають бути завершені 23 вересня.

    «Виконуються покрівельні роботи на головному корпусі та інфекційному відділенні.

    На інфекційному відділенні 860 кв. метрів вже підготовлено до накриття. Розпочались роботи по даху на головному корпусі — там накриватимемо 3100 кв. метрів. Виконуються роботи по заміні металопластикових вікон та дверей: 500 кв. метрів металопластикових вікон та 70 дверей», — зазначив виконавчий робітник підрядної організації Олександр Бондаренко.

До зими лікарня має бути повністю відремонтована та зможе приймати пацієнтів у всіх відділеннях.

    «Інфраструктурні комунікації лікарні вціліли. Дивлячись на темп ремонтних робіт, я думаю, до зими лікарня буде повністю готова», — зазначає Володимир Чубич.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини