Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:49:10

Захисники Чернігова: не було різниці, чи то день, чи то ніч

29.07.2022   10:08Агенцiя

Оборона Чернігова – це безстрашність мобілізованого, мужність воїна територіальної оборони, підтримка місцевого населення.

А ще це професійність кадрових військових та власне командування Сил оборони. Віталій – один із офіцерів управління оперативного командування «Північ», який разом із побратимами виконували такі ж бойові задачі та робили свій внесок у відбиття російських окупантів.  

Віталій змалку проживав у військовому містечку, тож не дивно, що подальше життя і кар’єра пов’язалися із захистом Батьківщини. Початок повномасштабного вторгнення росії в Україну зустрів як звичайний військовий – з тривоги, отримання зброї, спорядження, бойових задач.

- Ми були завчасно підготовлені. Отримали у підпорядкування найбільш підготовлених військових. за командою висунулися на позиції, провели розвідку… Нашим завданням було не допустити прориву ворожих танкових колон до Чернігова, - розповідає офіцер.

Перші дні, за словами військового, були найважчими, бо потрібно було витримати і дочекатися, поки підтягнуться основні сили, мобілізуються люди.

- Дні здавалися монотонними: не було різниці, чи то день, чи то ніч. Спати спочатку не хотілося, бо організм був заряджений. Підпорядкований колектив був злагоджений, і всі діяли професійно. При цьому ніхто не жалівся, що незручно спалося чи несмачно їлося, - згадує Віталій. – Хтось був більш підготовлений і тримався краще морально, хтось менше, але всі трималися купи і готові були виконувати поставлені завдання Ворог же часто змінював тактику, вдавався до хитрощів. Однак ми діяли на крок попереду і знищували його раз і назавжди.

Офіцер, як і його колеги, відповідали також за злагодженість у підрозділах та між ними. Каже, сумніву у тому, що Чернігів вистоїть, не було. Та й вибору також: за Черніговом був Київ.

- Ми як офіцери розуміємо, що на нас рівняються, до нас прислухаються, і ми несемо повну відповідальність за поставлені нами задачі, - зауважив Віталій та запевнив, що так звана робота над помилками була зроблена, проведений аналіз, і наразі Чернігів захищений, а особовий склад підпорядкованих підрозділів готовий до будь-яких сценаріїв із боку ворога.

Віталій не міг не згадати допомогу місцевого населення.

- Вони теж не сиділи, склавши руки. Приносили чай, теплі речі, лопати, хтось допомагав копати, - розповідає військовий. – Сумно було дивитися на маленьких дітей. Це було десь тижні через два, як зараз пам’ятаю, ми з хлопцями заїхали в магазин, накупляли солодощів. І коли бачили дітей, роздавали їм, і у них в очах з’являлася хоч тимчасова, маленька, але радість. Наші діти дуже рано подорослішали. На жаль…
__________________________
Вірте у своїх захисників, вірте у ЗСУ!
#захисники_Чернігова #обличчя_переможців #ОК_Північ #Вірю_в_ЗСУ

Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини