Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:06:42

Одна з чернігівських лікарень отримала гуманітарну допомогу з Франції

29.07.2022   09:39Агенцiя

До Чернігова прибула гуманітарна допомога з Франції. До її збору долучилися мешканці французьких міст Гап та Ліон, а доставила сім’я волонтерів — Олена та Анрі Давід, які є представниками гуманітарної асоціації ARASFEC.

Це медичне обладнання, медикаменти, візочки для осіб з інвалідністю, милиці, теплий одяг, продукти харчування, засоби гігієни й інші речі першої необхідності. Цей вантаж призначений для пацієнтів однієї з міських лікарень Чернігова, а також для мешканців, які дуже сильно постраждали від обстрілів російських військових і потребують допомоги.

Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако зустрів французьких волонтерів. Він розповів їм про важкі дні, коли Чернігів був в оточенні, а також висловив слова вдячності від усіх чернігівців за надання допомоги.

— Чернігівські лікарі — наші герої. Робили операції з ліхтариками під обстрілами. А потім, коли ворог підірвав міст через Десну, місто стало «островом», бо з трьох боків були російські війська, а з четвертої — річка. Не було можливості доставити у місто продукти харчування, ліки чи якісь інші товари першої необхідності. Але, завдяки героїчній роботі наших військових, які завдали серйозних втрат ворогу, який був вимушений відступити, а також завдяки нашим лікарям, які рятували людей, волонтерам, які допомагали цивільному населенню, комунальним службам, які під обстрілами розвозили воду і прибирали місто, а також водіям, продавцям, пекарям, рятувальникам, поліцейським і багатьом іншим чернігівцям, які лишилися у місті і допомагали один одному, Чернігів — вистояв. А тому Україна — переможе.

- Ми разом із Францією і всім європейським світом відбудуємо наше місто, воно буде ще кращим. З підтримкою всього демократичного цивілізованого світу наші військові швидше виженуть окупанта з нашої землі і ми продовжимо будувати чудове майбутнє для наших людей, — підкреслив Олександр Ломако.

Олена та Анрі Давід розповіли, що з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну думали як допомогти українцям. Безпосередньо свою волонтерську роботу розпочали тільки цього року, але Асоціація, до якої вони нещодавно долучилися, і яка надає гуманітарну допомогу всім, хто її потребує, існує вже 35 років.

Спочатку вони зібрали навколо себе волонтерів й організували роботу зі збору найнеобхідніших речей, зокрема, для чернігівців. Сім’я Давідів висловила слова гордості за проявлену мужність усіх українців, а також готовність допомагати й надалі та побажала перемоги Україні.

— Будь-яка допомога, яка надається для нашої лікарні – дуже важлива й потрібна. Ми дуже раді й вдячні вам за підтримку, завдяки якій покращиться надання медичної допомоги пацієнтам нашої лікарні. Сподіваємося на подальшу співпрацю й обмін досвідом між лікарями, — додав генеральний директор міської лікарні Владислав Кухар.

Секретар Чернігівської міської ради вручив представникам гуманітарної асоціації ARASFEC Подяки Чернігівського міського голови за активну громадську, благодійну, волонтерську діяльність, особливу мужність, відвагу та громадянську позицію, проявлені під час надання гуманітарної допомоги мешканцям та медичним закладам міста Чернігова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини