Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:00:17

На Прилуччині працюють над переводом закладів бюджетної сфери на альтернативні види палива

08.07.2022   08:38Агенцiя

5 липня у Прилуцькій районній державній адміністрації провели нараду з представниками комунальних підприємств та громад Прилуцького району по питанню переходу об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства на альтернативні види палива.

Про це йдеться на сайті Прилуцької РВА.

В Прилуцькій РВА припускають, що опалювальний сезон 2022/2023 років може бути дуже складним через масштабне вторгнення російської федерації в Україну, очікуване зростання ціни та дефіциту природного газу.

«Одним з найважливіших питань є забезпечення об’єктів бюджетної сфери теплом», - йдеться в повідомленні.

У ході наради було наголошено, що метою органів влади на місцях має бути зменшення споживання природного газу та впровадження альтернативних видів палива. 

Про досвід впровадження в 2021 році заходів з термомодернізації  розповіли представники Ладанської та Парафіївської селищних рад.

Також розглянуто заплановані громадами на 2022 рік заходи щодо скорочення та заміщення споживання природного газу та проблемні питання по підготовці до осінньо-зимового періоду 2022/2023 років.

З метою якісної підготовки до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 років рекомендовано міському, селищним, сільським головам взяти під особистий контроль питання виконання планових показників з комплексної підготовки господарського комплексу та закладів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 років та визначення шляхів щодо впровадження енергозберігаючих заходів та перехід на альтернативні види опалення.

Фото: ілюстративне

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.