Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:02:11

В Україні створили платформу доказової інформації про здоров’я під час війни

06.07.2022   08:48Агенцiя

Команда організації INSCIENCE за підтримки Світового банку та Швейцарії створила платформу “Бережи себе”, яка присвячена темі здоров’я під час війни.

Через повномасштабне російське вторгнення, щоденна загроза життю та здоров’ю — це реалії мільйонів українців та українок.

На жаль, навіть у такій ситуації, часом здається, що піклування про себе можна відкласти до кращих часів. Проте це не так. Саме турбота про здоров’я робить нас сильнішими, витривалішими та надає ресурс для боротьби з ворогом. “Бережи себе” створено, щоб надавати доказову інформацію на теми від хронічних та інфекційних захворювань до ментального здоров’я. Матеріали, які розміщені на сайті, написані доказовими та авторитетними експертами/ками — лікарями/ками, науковцями/ицями та медичними журналістами/ками. В кожному матеріалі вказується джерело, щоб читачі за бажання могли самостійно перевірити інформацію.

На сайті “Бережи себе” 8 тематичних розділів:

  • Надзвичайні ситуації під час війни;

  • Як підтримувати своє здоров’я;

  • Хронічні та інфекційні захворювання;

  • Харчові отруєння та захворювання ШКТ;

  • Важливі щеплення під час війни та COVID-19;

  • Травми, опіки, переломи: як діяти;

  • Жіноче здоров’я;

  • Ментальне здоров’я та захворювання нервової системи.

“Бережи себе” спілкується з читачем/кою простою візуальною мовою — проєкт має яскравий дизайн, зручний сайт та практичні інфографіки, які можна зберегти на телефон та завжди мати під рукою, навіть якщо не буде доступу до зв’язку.

Щоб залишатися на зв’язку і оперативно надавати важливу інформацію (та меми про здоров’я, звісно), команда проєкту також створила Telegram-канал “Бережи себе”, який є органічним продовженням сайту. Канал оновлюється щодня о 9 ранку.

Лекції для людей 60+ та інформаційні брошури й набори для жінок, які знаходяться в зоні бойових дій

Важлива частина проєкту “Бережи себе” — соціальні ініціативи, направлені на підтримку та допомогу вразливих груп населення. Зараз вже стартують перші дві: одна — для літніх людей; друга — для жінок, які знаходяться у безпосередній зоні бойових дій.

В рамках першої кампанії “Бережи себе” проведуть серію онлайн-лекцій з доказовими лікарями про здоров’я у віці після 60 років. Серед тем — ревматологічні, вірусні, інфекційні, серцево-судинні захворювання та COVID-19. Також команда планує розповсюджувати інформаційні афіші про вакцинацію та здоров’я в обласних центрах України.

Друга кампанія направлена на підтримку жінок, які зараз перебувають у зоні бойових дій. “Бережи себе” створять набори особистої гігієни та інформаційні брошури про особливості догляду в умовах тривалого перебування в укриттях, зокрема з обмеженим доступом до води. Набори та брошури будуть передані жінкам у зони бойових дій через волонтерські та партнерські організації.

Щоб ознайомитись із матеріалами можна підписатись на Telegram-канал https://t.me/berezhy_sebe та слідкувати за оновленнями на сайті https://inscience.io/en/berezhy-sebe/

Проєкт “Бережи себе” реалізується за фінансової підтримки Світового банку та Швейцарії.

INSCIENCE популяризує науку та підвищує її цінність для суспільства, бізнесу та держави. Масштабні науково-популярні конференції, інтерактивні лекції в незвичних локаціях, освітня позашкільна програма для підлітків, виставки наукових стартапів, спеціальні проєкти в медіа, наукові вечірки. Діяльність INSCIENCE охоплює багато напрямків, що об’єднані спільною метою — пропагувати цінність науки серед широкої аудиторії.


 

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини