Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:14:56

Мешканці розбомбленого мікрорайону Чернігова просять допомогти розбирати завали

04.07.2022   07:36Агенцiя

Надія Миколаївна прийшла допомогти розбирати завали будинку, в якому мешкала родина його учня. Жінка на рівні з чоловіками розгрібає згарище. Каже, відгукнулася на прохання взяти участь у толоці на Бобровиці.

"Після роботи вирішила присвятити цій справі. У мене будинок - можна жити, а у людей горе. Змушена допомогти. Це будинок мого учня Антона Івасюка, працюємо", - каже Надія Миколаївна, вчителька фізики.

Вікторія Максименко власниця розбомбленого будинку теж працює з усіма. Житло згоріло після обстрілу рашистів 13 березня. Родина вчасно виїхала, а тому не постраждала.

Жінку теж запросили на толоку, але несподіванкою стало те, що розбиратимуть завали саме її будинку. Вікторія каже, самотужки довелося б працювати тижнями. Родина дуже хоче відновити свій дім.

    "Сьогодні ми зібралися розбирати чийсь будинок я не знала чий, а вийшов мій. Дякую хлопцям, дівчатам, вчителька тут, сусіди", - розповідає Вікторія.

Організував толоку Олександр Тимошенко, який мешкає на Бобровиці і чий будинок теж знищили загарбники. Він впевнений, що тільки спільними зусиллями, збираючись разом, можна відновити зруйноване житло людей. Для цього потрібно лише бажання допомогти постраждалим.

Олександр побачив, що у постраждалих згасає вогник надії, а тому разом з небайдужими містянами вирішив діяти. Роботи вистачить усім.    

    "Таких як розібрати руїни, як за спиною. 122 будинки - середні пошкодженн, 130 і 180 легкі пошкодження і волонтери вносять дані. У мене заклик до людей, щоб вони об’єднували і допомагали один одному", - каже Олександр Тимошенко, житель мікрорайону Бобровиця, волонтер.

Не залишати людей з горем на одинці закликає і волонтер Андрій Галюга. Чернігівці мають активніше допомагати постраждалим, адже літо мине швидко.

    "За 4 години розібрали те, що люди б розбирали тиждень, а той місяць, а деякі речі людина не може підняти, як трубу чи батарею. Найняти тяжку техніку  дорого для людини",  - розповів Андрій Галюга, волонтер Об’єднання добровольців «Бо Можемо».

Українці працьовитий народ, який здатен швидко відбудувати зруйноване, вважають учасники толоки. Своїм прикладом вони хочуть показати іншим, що разом і гори звернути можна.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.