Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:41:41

Захисники Чернігова: Обстріл ракетами по Чернігова став для мене сигналом «до зброї» замість бойової тривоги

30.06.2022   09:25Агенцiя

Олег, ще до початку повномасштабного вторгнення росії, отримав досвід ведення бойових дій на Донбасі. Тому він не вагаючись пішов воювати за рідну Чернігівщину.

"Я прибув до військкомату одразу, ще 24 лютого, на день раніше ніж мені додому прийшла повістка. Спочатку хотів піти воювати у 72-гу бригаду, однак вже з перших днів була необхідність захищати північні рубежі нашої держави. Так я потрапив у сили ТРО. Україна – це наша країна і наш дім, який ми маємо захищати.

Коли рашисти були вже під Черніговом, то ми захищали свої будинки у буквальному сенсі. Я ж ремонт у квартирі робив не для того, щоб їм милувалися окупанти!

Російські військові – боягузи. Інколи знаходячись на позиціях, я помічав як ворожа артилерія чи РЗСО на відстані в декілька кілометрів від мене виїжджає в поле біля с. Полуботки та обстрілюють місто. У таких випадках я скручував ліквідатор із заряду РПГ та здійснював постріл по ворожій техніці. Зрозуміло, що через велику відстань я не міг влучити, однак навіть найменший вибух, серія пострілів у їх сторону, лякали окупантів і вони накивали п'ятами, настільки нас боялися. Таким чином відігнати артилерію вдалося аж до трьох разів.

Так само лякливі й ворожі дозори та ДРГ. Коли перебуваючи на посту я бачив у тепловізор десь на відстані російських солдат – декілька черг з кулемету відбивали у них будь-яке бажання наближатися до нас. Але варто хочу сказати що ворог постійно нас "прощупував" та перевіряв нашу бойову готовність й пильність.

Для захисників, які ще не мають досвіду бойових дій, я хотів би порадити: - "вивчайте матеріальну частину озброєння. Вітчизняні, союзні чи ворожі зразки стрілецької зброї, кулемети, протитанкові засоби можуть опинитися у ваших руках під час боїв і навіть маючи елементарні знання з ютуб-уроків  ви зможете розібратися та освоїти майже будь-які засоби для ураження противника".

Не зважаючи на війну Олег не втрачає життєрадісності та позитиву. Саме такі відважні молоді хлопці вселяють страх у ворога! Слава Героям! 🇺🇦

 

 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини