Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:52:16

На Чернігівщині триває розмінування транспортних шляхів

27.06.2022   18:18Агенцiя

Інженерно-саперні підрозділи Держспецтрансслужби Міністерства оборони України продовжують розмінування транспортної інфраструктури Чернігівщини.

Про це повідомляє Державна спеціальна служба транспорту МОУ.

Велика кількість не розірваних артилерійських та реактивних снарядів, мін, боєприпасів різного калібру залишилися після бойових дій на залізниці, об’єктах та прилеглих територіях, які зазнали значних руйнувань. Неподалік станції Сновськ на Дільниці Бахмач – Деревини сапери виявили два 152мм артилерійських снаряди під рейками. Хто автор такого способу підриву залізниці не відомо. Наразі тут сапери унеможливили руйнування колії та втрати людських життів.

Загалом групами розмінування Держспецтрансслужби МО України обстежено (Київська та Чернігівська області) більше тисячі кілометрів (1075) залізничних колій, 855 гектарів прилеглих територій. Виявлено та знешкоджено більше семи тисяч (7174) вибухонебезпечних предметів.

Над розмінуванням і визначенням забрудженої території також працюють сапери Збройних Сил України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 
 

Поступово повертаємо мешканців звільнених територій до безпечних умов життя.

Водночас закликаємо всіх дотримуватися заходів безпеки – не відвідувати не обстежені саперами території, не рухати підозрілі предмети. У разі виявлення таких предметів – відійти на безпечну відстань та повідомити про знахідку найближчим представникам правоохоронних органів або Державної служби України з надзвичайних ситуацій, або Збройних Сил України, або у месенджер сторінки Держспецтрансслужби у ФБ.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини