Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:46:00

У Чернігові відновили рутинні щеплення дітей

24.06.2022   09:57Агенцiя

У Чернігові відновили щеплення дітей, повідомила Наталія Крючко, медична директорка Сімейної поліклініки – комунального закладу, де вакцинують дітей.

Через бойові дії та перебування міста в облозі щеплення дітей у березні-квітні не проводилися. Наявні на той час вакцини через порушення температурного режиму стали непридатними для використання, їх вже утилізували.

У червні  медзаклад отримав нові партії вакцин і готовий проводити щеплення проти дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, хіб-інфекції, гепатиту В та інших хвороб. Вакцини зберігаються згідно з інструкціями – у спеціальних холодильниках з дотриманням потрібного температурного режиму.

Перебування за кордоном змінило ставлення батьків до вакцинації.

«Ми помічаємо, що ті мами, які побували в європейських країнах, змінили своє ставлення до вакцинації. Адже там батьки несуть відповідальність за відмову від вакцинації, а невакциновані діти мають низку обмежень. Але найголовніше – це захист  дітей від небезпечних захворювань», – підкреслила лікарка.

Завідувачка відділення надання первинної медичної допомоги Сімейної поліклініки Валентина Андрєєва нагадала, що батьки, які пропустили щеплення за графіком, мають надолужити пропущене й вакцинувати своїх дітей.

Якщо вакцинацію дитині робили в іншому місті України, то медзаклад надає відповідну довідку, або, за умови переукладання декларації із сімейним лікарем, дані вносяться в електронну карту пацієнта. Щеплення за кордоном також визнаються і надані іноземними медзакладами документи теж є дійсними.

Рутинні щеплення для дітей у Чернігові, як і раніше, можна зробити в Сімейній поліклініці за адресами Пирогова, 15 та Рокоссовського, 47

За матеріалами Комунікаційного центру МОЗ

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини