Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:38:11

Обстріл Грем'яча та російські десантники у Брянській і Курській областях: ситуація на кордоні на ранок 22 червня

22.06.2022   09:18Агенцiя

Генеральний штаб ЗСУ розповів про оперативну ситуацію на північних кордонах України, зокрема, у Чернігівській області. Інформація подана станом на 6 ранку 22 червня 2022 року.

Загроза із білорусі

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь основні зусилля зосереджують на веденні розвідки. Білоруси обладнують позиції, будують інженерні споруди, охроняють державний кордон.

Про кордон Чернігівщини

На Сіверському напрямку ворог утримує до трьох батальйонних тактичних груп та підрозділи повітряно-десантних військ в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

За даними розвідки, таким чином росіяни демострують тут свою присутність. 

Про обстріли прикордоння

Противник обстріляв з мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Середина-Буда, Миропілля Сумської області, а також населеного пункту Грем’яч Чернігівської області.

Опівночі 22 червня ворог зі стрілецької зброї обстріляв підрозділ прикордонного загону в районі села Грем’яч. Втрат немає.

Про сховища та укриття

У Чернігівській вже області вже 2й тиждень тривають перевірки укриттів та сховищ.

"Дякую тим головам громад та керівникам підприємств та установ, як вже включились. І не шукають відмовок. Зокрема, Ніжин, Корюківський та Новгород-Сіверський райони. Є недоліки, але на місцях керівники працюють.

Якщо у когось із керівників громад не виходить, є труднощі – підставимо плече. Більш того, ми працюємо зараз із іноземними донорами, щоб облаштувати укриття в обласному центрі до євростандартів,"  - заявив голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Про повітряні тривоги

Протягом останньої доби по Чернігівській області повітряні тривоги  не оголошувались.

Час Чернігівський

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини