Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:14:36

19 храмів Феміди Чернігівщини вже під надійним захистом Служби судової охорони

16.06.2022   15:44Агенцiя

Судові охоронці Чернігівщини продовжують нарощувати кількість прийнятих під охорону об'єктів. Днями співробітники спеціалізованого охоронного відомства приступили до несення служби у двох районних судах Чернігівської області – у Коропському та Бахмацькому.

Під час церемоній взяття установ під охорону  територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області полковник Служби Олександр Рибак представив нових співробітників та окреслив основні задачі судової охорони.

- За умов військового стану ми не зупинились ні на мить і продовжили повноцінно виконувати службові обов'язки. Ми приймаємо суди, охороняємо ваш спокій, протидіємо проникненню підозрілих осіб, цілодобово забезпечуючи всебічний захист судочинства і, відповідно, дотримання конституційних прав громадян. Впевнений, що Служба, в особі наших співробітників, в повній мірі виправдає вашу довіру, - зазначив Олександр Рибак.

І додав, що особовий склад має достатньо професіоналізму і ресурсів для реалізації поставлених цілей.

Голова Коропського районного суду Олександр Грушко подякував керівництву територіальних управлінь Служби судової охорони і Державної судової адміністрації і побажав присутнім плідної командної роботи заради спільної мети - справедливого та незалежного правосуддя.

А вже наступного дня, 15 червня, судові охоронців завітали до Бахмацького районного суду. Вітаючи апарат суду зі знаковою подією, Олександр Рибак запевнив, що перехід суду під охорону Служби сприятиме посиленню захисту установи, що особливо важливо у теперішніх умовах воєнного стану.

- Наш особовий склад максимально вмотивований на створення безпечної атмосфери у стінах суду. У свою чергу це унеможливить тиск та втручання в професійну діяльність суддів, а отже – сприятиме неупередженому та об’єктивному правосуддю, – підкреслив Олександр Рибак.

Голова Бахмацького районного суду Павло Пархоменко висловив сподівання, що взаємодія працівників апарату й судових охоронців буде якісною та продуктивною.

- Як бачите, в нашому суді колектив переважно жіночий, тому ми дуже раді, що в нас прибуло чоловічої сили. Дійсно, за специфікою роботи суди потребують професійного захисту, тому віднині апарат суду та відвідувачі відчуватимуть себе у цілковитій безпеці, - наголосив очільник суду. І зазначив, що колективи обов'язково знайдуть спільну мову і конструктивно працюватимуть заради інтересів громади.

За доброю традицією Служби, головам судів вручили символічні таблички - гравертони з датою прийняття установи під охорону.

На завершення співробітники теруправління продемонстрували екіпірування та засоби активної оборони, що перебувають на озброєнні Служби судової охорони.


Довідка:

Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.
Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини