Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:30:20

Пляжний сезон-2022 у Чернігові: купатися у водоймах міста заборонено

16.06.2022   09:26Агенцiя

Щороку офіційні місця для купання у Чернігові готували навесні, аби на початку червня відкрити купальний сезон. Серед обов’язкових заходів — обстеження дна. Нині комунальники не можуть відкрити пляжі для відвідувачів.

Високий рівень води не дозволяє перевірити ці місця для відпочинку, а там є вірогідність знаходження значної кількості вибухонебезпечних предметів після понад місяця обстрілів міста російськими військовими. Уламки ракет та нерозірвані снаряди могли впасти будь-де.

Зважаючи на великий ризик для відпочивальників пляжний сезон поки у місті не починатимуть, повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення  Григорій Годун.  

— Головний пляж — там були обстріли. Лісковиця, Земснаряд також були обстріли, і на Бобровиці, там де човникова станція, там багато будинків розбитих, так тим паче. Більше місць для купання як таких немає, — повідомив Григорій Годун. 

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту розмістить поблизу перерахованих вище водойм листівки з попередженням про небезпеку купатися. Зразок ви можете бачити нижче. 

Обстежити дно на наявність вибухонебезпечних предметів, коли зійде вода, можуть тільки водолази, які мають відповідний допуск для виконання цих робіт (або ДСНС, або військові). Зважаючи на їх завантаженість із розмінування міста та області, то ці роботи будуть виконуватися в порядку черги. 

Закликаємо усіх чернігівців не нехтувати цією інформацією і  відкласти відпочинок на воді до безпечніших часів! Коли водолази перевірять дно і буде відповідний дозвіл для купання, тоді містяни і зможуть безпечно там відпочивати!

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини