Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:16:58

На Чернігівщині СБУ запобігла розкраданню майна підприємства Держрезерву

09.06.2022   10:46Агенцiя

Співробітники Служби безпеки України запобігли розкраданню стратегічного запасу мінеральних добрив, який зберігався на одному з підприємств Державного агентства резерву України.

 

У причетності до злочинної оборудки підозрюється керівництво Державної організації.

За попередніми даними слідства посадовці планували протиправно, без отримання відповідних дозволів, вивезти частину міндобрив, які зберігалися на базі підприємства, та передати їх іншій приватній структурі.

Для цього зловмисники надали вказівки підлеглим для внесення неправдивої інформації до програми бухгалтерського обліку та на підставі сфальсифікованих даних підготувати пакет відповідних документів.

У подальшому майно держрезерву мало бути вивезене за фіктивними товаро-транспортними накладними з території державної організації.

У такий спосіб службовці хотіли заволодіти понад 60 тонами добрив вартістю понад 1 млн грн, які належали Держрезерву.

У ході проведення обшуку в офісах підприємства правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію та інші докази протиправної діяльності.

Наразі одному із організаторів злочинної оборудки повідомлено про підозру за ч.3 ст. 15 ч. 5 ст.191 ( замах на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття оборудки здійснювалися співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини