Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:24:52

Унікальні історії та докази воєнних злочинів — роботи журналістів Суспільне Чернігів Олександра Котенка та Андрія Тітка

08.06.2022   14:35Агенцiя

Двоє журналістів Суспільне Чернігів — Андрій Тіток та Олександр Котенко — отримали державні нагороди за висвітлення війни росії проти України.

Олександр Котенко отримав почесну грамоту від Кабінету Міністрів України.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну він працював спецкореспондентом програми «Ранок на Суспільному».

Після 24 лютого він ні на день не залишив Чернігів і разом з містом пережив усі побутові складнощі та небезпеки. 



«Бойові дії розкрили його як журналіста. Він шукав і знаходив унікальні історії, які і досі цитують і переказують найвпливовіші світові ЗМІ. Він передавав відео з міста Чернігова, у якому на той момент не було електрики, зв’язку та інтернету. Це відео бачила вся Україна і весь світ. Олександр Котенко першим із журналістів задокументував воєнні злочини російських військових в окупованих селах на Чернігівщині. За його матеріалами правоохоронці змогли ідентифікувати підозрюваних і розпочати розслідування», — розповідає Алла Скорик, шефредакторка бюро новин Суспільне Чернігів.

Андрій Тіток — продюсер новин Суспільне Чернігів, автор серії репортажів з окупованих сіл на Чернігівщині. Указом президента України його нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня .



(фото - Роман Репа)

«Він знайшов і показав місця поховання цивільних українців, розстріляних та закатованих росіянами, підвал школи у Ягідному, де від задухи помирали люди. Він знайшов і показав місця бойових "невдач" росіян, зокрема, "чорнобаївку" по-чернігівськи. Ці репортажі та інтерв’ю з безпосередніми учасниками оборони регіону допомагали українцям та світовій спільноті сформувати уявлення про реальний стан справ у регіоні, який опинився у логістичній скруті через постійні обстріли», — говорить Алла Скорик.

Джерело: Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.