Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:48:16

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

30.05.2022   11:48Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 29 травня по 8:00 30 травня 2022 року

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 1 пожежу та 1 випадок загибелі на водних об’єктах. Внаслідок цих подій загинула  1 особа та 2 особи постраждало.

Стан забезпечення споживачів житлово-комунальними послугами:

1. Об’єкти теплопостачання:

м. Чернігів:   КЕП «Чернігівська ТЕЦ «ТОВ Фірми «ТехНова» - пошкоджені 15 об’єктів (в тому числі 2 ЦТП на території міста);

АТ «Облтеплокомуненерго» - зруйнована 1 котельня, пошкоджені  5 котелень та  3 ЦТП, інші об’єкти зазнали незначних пошкоджень;

м. Ніжин: частково пошкоджена 1 котельня ТОВ «НіжинТеплоМережі».

смт Гончарівське: частково пошкоджена 1 котельня.

Продовжується подача тепла в деякі лікарняні заклади та заклади соціальної сфери.

2. Об’єкти водопостачання та водовідведення – зруйновано або пошкоджено 14 об’єктів та водопровідно-каналізаційні мережі.

м. Чернігів: ВНС №1 «Ялівщина», ВНС №2 «Подусівка», ВНС №3 «Бобровиця», ВНС №4 «Полуботки»; КНС №№ 2,3,4,5,6,8,14,17, каналізаційні очисні споруди.

Корюківка: каналізаційні очисні споруди.

Наразі на території міста зафіксовано 121 порив водопровідної мережі.

3. Газопостачання –  1,1 тис. абонентів у 27 населених пунктах області не отримують послугу з постачання природного газу.

4. Електропостачання – станом на 06 год. 30 травня залишаються відключеними 0,2 населених пунктів, послуга з електропостачання не надається 1196  абонентам.

Загибель на водних об’єктах –1:

В межах заплави р. Убідь біля смт Сосниця (Сосницька ТГ) Корюківського району о 12 год. 29 травня  виявлено тіло жителя даного населеного пункту, 1997 року народження. Обставини події та причина смерті встановлюються.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові на перехресті вулиць Софії Русової та П'ятницької о 20 год. 15 хв. 29 травня водій  автомобіля "ВАЗ 21102" здійснив зіткнення з автомобілем "Dacia Logan". В результаті ДТП водій та пасажир автомобіля   "Dacia Logan"отримали  тілесні ушкодження.

Пожежі в житловому секторі – 1:

В  м. Чернігові по вул. Гетьмана Полуботка, 120 о 15 год. 15 хв. 29 травня сталася пожежа в квартирі №80 дев'ятиповерхового житлового будинку. Вогнем пошкоджено майно. Причина - необережність під час куріння. 

Негативні наслідки весняної повені:

Через підйом рівня води в р. Десна, спостерігається перевищення небезпечних відміток затоплення та порушення транспортного сполучення:

- порушене пряме сполучення з с. Бирине, с. Підгірне, с. Прокопівка (Новгород-Сіверська ТГ) Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється через Сумську область. Перевезення населення здійснюється за допомогою човна;

- перелито проїжджу частину дороги по вул. 8 Березня в м. Новгород-Сіверський, перевезення населення здійснюється човнами;

- порушене пряме сполучення з с-щем Лиса Гора (мешканці - відсутні) Новгород-Сіверського району (Коропська ТГ);

- перелито проїжджу частину дороги по вул. Лугова в смт Короп Новгород-Сіверського район, перевезення населення здійснюється за допомогою човна;

- призупинено функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин Корюківського району (Сосницька ТГ), рух транспорту здійснюється через смт Короп Новгород-Сіверського району;

- перелито поїжджу частину дороги по вул. Хоробор в смт Макошине Корюківського району (Менська ТГ), підтоплено 9 домоволодінь;

- перелито проїжджу частину дороги по вул. Придеснянській в с. Якличі Корюківського району (Сосницької ТГ), населення переправляється за допомогою човна.

- перелито ділянку дороги Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка - /М-02/ у напрямку від с. Мале Устя до мосту через р. Десна. Для перевезення людей в напрямку сіл Мале Устя - Велике Устя та в зворотньому напрямку залучено моторний човен;

- перелиті ділянки дороги О 251810 Сосниця-Пекарів-Шабалинів за  смт Сосниця в напрямку поромної переправи через р. Десна до Пекарівського старостинського округу та за поромною переправою. Доставка продуктів харчування та товарів першої необхідності до Пекарівського старостинського округу здійснюються в об’їзд через смт Короп, перевезення населення здійснюється за допомогою човна.

Через підйом рівня води в р. Дніпро, спостерігається перевищення небезпечних відміток затоплення та порушення транспортного сполучення:

- перелито проїжджу частину автодороги Пустинки-Рудня (Михайло-Коцюбинська ТГ) на території Чернігівського району. Транспортне сполучення здійснюється за допомогою техніки підвищеної прохідності, на окремих ділянках - човнів;

- перелито проїжджу частину дороги в с. Мньов  Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ)  по вул. Набережна (підтоплено 18 домоволодінь) та по вул. Гоголя (підтоплено 7 домоволодінь);

- перелито проїжджу частину вул. Новікова та вул. Дніпровська в смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ),  перевезення населення здійснюється човном.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  29 травня по 20 годину 30 травня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі місцями невеликий дощ, вдень короткочасний дощ, гроза, місцями значні дощі, подекуди град. Вітер південно-східний 7-12 м/с, вдень місцями при грозах шквали 15-20 м/с. Температура по області вночі 7-12º, вдень 15-20º тепла.

По м. Чернігову  очікується температура вночі 9-11º, вдень  17-19º тепла.

Департамент цивільного захисту Чернігівської ОВА

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини