Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:39:32

Новгород-Сіверські поліцейські впродовж двох годин затримали підозрюваних у розбійному нападі на сусідку

26.05.2022   08:13Агенцiя

25 співробітники Новгород-Сіверського райвідділу поліції за «гарячими слідами» затримали двох молодиків, які вночі напали на пенсіонерку з Семенівської громади

Поліцейські встановили, що близько 3-ї години ночі підозрювані розбили шибку і проникли до будинку своєї 73-річної сусідки. Обидва чоловіки (віком 22 та 30 років) були у стані алкогольного сп’яніння.

– Підозрювані схопили жінку і почали жорстоко її бити, вимагаючи віддати гроші. Потерпіла віддала зловмисникам всі свої заощадження – близько 2000 гривень. Однак нападникам сума видалася надто малою. Тож один з них взяв ножа і став погрожувати пенсіонерці вбивством. Під приводом того, що зараз знайде ще грошей, налякана жінка втекла від нападників і побігла до сусідки. Разом вони зателефонували до поліції, – пояснив начальник Новгород-Сіверського районного відділу поліції Андрій Водолазкін.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського райвідділу та співробітники сектору поліцейської діяльності №1 (м. Семенівка).

– В той час якраз почався ворожий обстріл прикордонної території району. В тому числі, «прилітало» і до того села, де стався розбій. Практично під вогнем противника поліцейські швидко розшукали підозрюваних. Обох затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Один із затриманих вже притягався до відповідальності за скоєння майнових злочинів і завдання тілесних ушкоджень.
Другий добре знав потерпілу жінку, адже жив з нею на одній вулиці. Тепер обом затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі, – сказав Андрій Водолазкін.

Нині слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури готують затриманим повідомлення про підозру за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений в умовах воєнного або надзвичайного стану), що карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.