Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:41:34

На Ічнянщині хочуть повернути в комунальну власність ділянку площею 102 га

24.05.2022   09:01Агенцiя

Прокуратура звернулася до суду щодо повернення у комунальну власність земельних ділянок загальною площею 102 га

Прилуцькою окружною прокуратурою заявлено позов в інтересах Ічнянської міської ради про визнання недійсними додаткових угод до договорів оренди землі та повернення земельних ділянок територіальній громаді.

Так, у ході вивчення стану законності при використанні земель сільськогосподарського призначення прокурорами встановлено, що мешканець Прилуцького району отримав в оренду 8 земельних ділянок загальною площею 102 га, строк користування якими спливав.

Водночас, до закінчення строку договорів оренди, між сторонами укладено 8 додаткових угод про продовження їх дії до 14 років.

При цьому, відповідне рішення сесії Ічнянської міської ради про продовження строку оренди не приймалося, що суперечить та не відповідає вимогам ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

З огляду на наведені обставини, Прилуцька окружна прокуратура звернулася до суду для поновлення інтересів територіальної громади.
Справа перебуває на розгляді.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини