Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:08:30

Британська розвідка порахувала руйнування на Чернігівщині. І каже, що обстріли продовжаться

18.05.2022   20:07Агенцiя

У Чернігівській області приблизно 3500 будівель зруйновані або пошкоджені під час просування (а потім і виходу звідти) Росії до української столиці, інформує Міністерство оборони Великої Британії.

У Туманному Альбіоні прогнозують, що росіяни продовжать обстріли регіону.

Масштаби завданої шкоди вказують на готовність росії застосувати артилерію проти населених районів, мінімально враховуючи дискримінацію або пропорційність.

Росія, ймовірно, вдалася до все більшої залежності від невибіркового артилерійського бомбардування через обмежені можливості виявлення цілей і небажання ризикувати регулярно літати бойовими літаками за межами своєї лінії фронту.

Найближчими тижнями росія, ймовірно, продовжить сильно покладатися на масовані артилерійські удари, намагаючись відновити темп свого просування на Донбасі.

У зведенні від 16 травня, британська розвідка припускає, що оголошені навчання та розгортання, ймовірно, для балансу підтримки вторгнення росії з бажанням уникнути прямої військової участі з ризиком західних санкцій, українською помсти та можливого невдоволення білоруськими військовими. Білоруси присутні навколо кордону, швидше за все, там вони і залишаться і навряд чи братимуть участь в якості підтримки операцій на Донбасі.

Незважаючи на попередні припущення, нині білоруські сили поки що не були безпосередньо залучені до військових дій. Проте білоруська територія використовувалася як плацдарм для початкового наступу росії на Київ і Чернігів. росія також здійснювала авіаційні вильоти та ракетні удари з білорусі, зокрема, і по Чернігівщині теж.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини