Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:25:10

За місцем роботи, проживання, у місцях скупчення людей – де у Чернігові можуть вручити повістку

16.05.2022   20:00Агенцiя

У Чернігові вручають повістки чоловікам призовного віку не тільки у військкоматах, а й у місцях масового скупчення людей: у парках, скверах, ринках, торгових центрах

Як сказав у коментарі Суспільному заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький, у країні триває мобілізація, яка почалася ще 24 лютого. Вручення повісток на вулиці – це цілком законно, адже діє особливий період.

«Кожен громадянин України призовного віку з оголошенням війни в Україні повинен був самостійно прибути для уточнення своїх даних в територіальні центри комплектування за місцем проживання. Це обов’язок був кожного чоловіка – прибути, з’ясувати, чи потрібен він державі як військовий. У зв’язку з тим, що хлопці не завжди приходять самі, ми вимушені робити оповіщення таким чином: за місцем роботи, за місцем проживання, у місцях масового скупчення й таке інше».

За словами Лільчицького, видана повістка не означає, що чоловіка призвуть до лав ЗСУ.

«Прийшли на медичну комісію, ми вивчили особисті якості, подивились, можливо, там є якісь суб’єктивні причини, за якими людина не може йти. До кожного підходимо нормально, по-цивілізованому».

Якщо медична комісія дає дозвіл на військову службу, тоді вже мобілізованому повідомляється про місце й час, куди прибути з речами.

Як сказав Вадим Лільчицький, якщо чоловіка призвали на військову службу, за ним зберігається середньомісячна заробітна платня за місцем роботи. До того ж, виплачуватиметься грошове забезпечення – від 13 тисяч гривень на місяць, плюс 30 тисяч надбавка за особливий період.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.